#TalentTuesday met Euphorizer: Van schaduw naar spotlight | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#TalentTuesday met Euphorizer: Van schaduw naar spotlight

#TalentTuesday met Euphorizer: Van schaduw naar spotlight

Het ontdekken en ontmoeten van hardstyle talenten en hen de aandacht geven die zij verdienen; dat is de #TalentTuesday. In deze gloednieuwe aflevering het Zweedse talent Euphorizer!
 

Longread interview
Leestijd:
5 minuten
Tekst: Sven van Raaij

Sexy dilemma's

1. Studio-junkie of Podiumbeest?
“Sowieso studiojunkie. Ik heb nog nooit al seen dj op een podium gestaan, zelfs nog nooit een dj-set aangeraakt.”

2. Vans of Nikes?
“Nikes.”

3. Fastfood of Gezonde salade?
“Mijn smaak zou zeggen fastfood, maar mijn brein zou voor de gezonde salade gaan en laat die nu net sterker zijn haha.”

4. Hardlopen of Gamen?
“Gamen, voornamelijk veel multiplayer games.”

5. Drie maanden niet produceren of een kale kop?
“Makkelijk: een kale kop.”

6. Logic Pro of FL Studio?
“FL Studio, vanaf het begin al.”

7. Sylenth 1 of  Access Virus?
“Sylenth 1. Hoewel ik wel een Access Virus heb, maar die vangt nu meer stof. Het past gewoon niet goed in mijn workflow.”

8. Code Black of Toneshifterz?
“Oeff, die is moeilijk. Code Black denk ik, hij had een grote invloed op mij als producer. Ik ben ook lid van de Facebookgroep waar hij op het gebied van produceren veel deelt en uitlegt. Iets waar ik hem nog meer voor respecteer.”

9. Noisecontrollers of Atmozfears?
“Noisecontrollers zeker. Ik vind ze beiden goed, maar Noisecontrollers is de echte pionier in hardstyle.”

10. Katy Perry of Rihanna?
“Rihanna, zij lijkt mij meer ‘down to earth’.”

11. Blondine of Brunette?
“Kan ik beiden zeggen? 50/50.”

12. Borsten of Billen?
“Haha, ik ben een billenman.”

Voor de producers onder ons geeft de duisternis vaak een prettig gevoel. Het is veilig, je kunt doen wat jij maar wilt, zonder dat iemand een oordeel klaar heeft. Het kan zelfs zorgen voor inspiratie en helderheid; het zijn immers die sferen waarin alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De duisternis is iets om te eren, maar zeker niet iets om jezelf in op te sluiten. Er is geen enkele reden om onzeker te zijn over ‘het daglicht’ en de spotlights. Daarom is het de hoogste tijd voor Viktor Saxunger om uit de schaduw te stappen en voor ons om de spotlights op hem te richten.

Onder de artiestennaam Euphorizer dropte hij al enkele indrukwekkende hardstyle tracks. Euforisch en energiek, spelend met zijn pianoroll en synths, resulterend in mooie breaks en melodieën die meteen vastzitten in je hoofd. Zijn eerste release had hij bij Derailed Traxx met ‘Zen’in september 2016. En daar zal het niet bij blijven voor de 19-jarige Viktor!

Even terug in de tijd: Hoe kwam je in contact met hardstyle?
“Het begon allemaal bij mijn oom die psytrance dj was, waardoor ik in contact kwam met elektronische muziek. Door het internet, vooral Youtube, ontdekte ik allerlei verschillende stijlen. Bijvoorbeeld Basshunter; daarna gleed ik vrij random hardstyle binnen. Volgens mij was dat na het horen van de Technoboy remix van BeatDiz – I Just Want To Be A Raver. Toen klonk dat een beetje Basshunter-achtig, alleen vele malen sneller en harder. Uiteindelijk op mijn twaalfde downloadde ik FL Studio.

Ik begon met een vriend met het idee om als hardstyle duo te gaan produceren, maar hij haakte al snel af en dus ging ik alleen verder. En nu, vele jaren later, betekent hardstyle nog steeds alles voor mij!”

Wat doe je naast het produceren? Studie of werk?
“Ik studeer op dit moment veel. Een aantal jaar geleden combineerde ik dit met ghostproducing, om zo nieuw studioapparatuur te kunnen kopen. Het werkte fantastisch om snel geld te verdienen, maar daar leverde ik wel de tijd en inspiratie voor mijn eigen tracks voor in. Na een tijdje ben ik daar dus mee gestopt.”

Wat vind jij van alle meningen rondom ghostproducing?
“Als producer begrijp ik wel waarom het je boos maakt. Een artiest die gehost wordt, heeft niet (zoals wij) hard moeten werken voor de track en zijn producersniveau in het algemeen. Tegelijkertijd loopt zo’n iemand jou in eerste instantie wel voorbij, omdat hij een goede ghostproducer heeft. Als een fan begrijp ik het niet. Als je kijkt naar andere genres zie je dat veel grote artiesten hulp hebben of de hele productie uit handen geven. Bijvoorbeeld Taylor Swift: er stonden meer dan 70 credits op haar album en niemand zei: ‘wtf, ze maakt niet haar eigen muziek!’ In de hardstyle scene wordt echter wel verwacht dat je het allemaal alleen doet. Zo niet, dan wordt je daar op afgerekend. Vreemd toch? Iedereen heeft hulp onderweg.”

Daar noem je wat goede punten. Hoe gaat het verder? Het lijkt wat stil op je social media pagina’s.
“Het is niet mijn bedoeling om stil te zijn. Het is alleen dat ik niet zo bezig ben met social media. Natuurlijk moet ik hier meer in investeren, maar ja… ik weet niet zo goed wat mij weerhoudt. Ik stop nu gewoon eigenlijk al mijn energie in mijn tracks en hoop dat mijn tracks voor zichzelf gaan spreken. Dat is meteen ook de reden waarom ik geen persfoto’s heb en dat soort dingen.”

Natuurlijk is social media niet altijd zo gemakkelijk als het soms lijkt. Maar als je zegt dat je niet zo erg met social media bezig bent, betekent dit dan dat je eigenlijk ook niet zo erg met je fans bezig bent? Want zij zitten namelijk wel veel online.
“Fans zijn zeker wel belangrijk voor mij. Toch blijf ik het nog erg lastig vinden om met hen te interacteren. Ik ben mij ervan bewust dat ik mijzelf meer als een artiest moet neerzetten, dat ik persfoto’s moet laten schieten en dat ik meer online moet gaan... Maar op de één of andere manier ben ik bang om die stappen te zetten.”

Begin met de vraag ‘Wat wil ik bereiken met social media? Stel doelen, kies kanalen die bij jou passen, bedenk wat je wil delen (persoonlijk en muzikaal) en heb plezier! Denk aan trackpreviews, live produceren, throwbackthursdays, etcetera.

Gerelateerd aan: ‘De 10 social media basics van Armada die iedereen mag weten’)

Onlangs verschenen er enkele TBA’s op je soundcloud. Kun je hier iets meer over vertellen?
“Er komt binnenkort een track aan genaamd ‘Wildnerness’. Een opvolger van ‘Zen’, met een break met tribal sounds, die uitloopt in een catchy melodie. Op dit moment werk ik ook nog aan een andere solo-track, maar moest ik stoppen vanwege de aankoop van een nieuwe koptelefoon en het nieuwe geluid daarvan. Verder zit ik in de studio met nieuwkomer Gabriel Paxon voor de track ‘Rainbows’.

Cool! Heb je voor 2017 al nagedacht over jouw doelen?
“Ik zou graag meer willen doen met Derailed Traxx. Ik ben erg benieuwd wat deze samenwerking mij nog meer kan brengen. De release van ‘Zen’ op Derailed Traxx gaf mij al zo’n boost, van het ene op het andere moment hoorde ik mijn tracks in verschillende grote podcasts. Ook zou ik het erg tof vinden om dit jaar een booking te krijgen. Ik heb nog nooit eerder gedraaid, maar het lijkt mij gaaf om mijn muziek zo verder te verspreiden! En ohja, voordat ik het vergeet: Ik wil dit jaar ook graag naar Defqon.1 Nederland, haha.”

That’s the spirit! Ondanks dat je zelf nog een opkomend talent bent, welke tips of tricks zou je mede-producers geven?
“Het meest belangrijk tijdens het produceren is dat een je een workflow vindt die goed voelt. Heb je dat, accepteer dat dan ook. Ik dacht zelf bijvoorbeeld een tijdje dat ik tekort schoot in mijn producties, omdat ik mijn Access Virus niet gebruikte. Het voelde alsof ik niet het beste in mijzelf naar boven kon halen. Maar aan het einde van de dag had ik toch die toffe sounds, en dat is waar het om gaat toch? Ten tweede: wees niet bang om samples te gebruiken om het produceren te leren. Uiteindelijk zal je het toch tof gaan vinden om je eigen sounds te maken. Haast je niet, heb plezier. Maar blijf jezelf er wel aan herinneren dat je deze samples gebruikt om te leren en niet om je ‘eigen’ tracks er mee te maken.”

Tenslotte, wie verdient er een shout-out in deze #TalentTuesday?
“Wow, best wat eigenlijk haha. Ten eerste, MVTATE, een goede vriend en toffe sparring partner. Als tweede wil ik graag Gabriel Paxon noemen. Totaal nieuw in de hardstyle scene als producer en zanger. Een unieke combinatie, want hij zal dus in zijn eigen tracks gaan zingen!

Duidelijk moge zijn dat er best wat mooie dingen voor Viktor aan komen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd! Wat vind jij van zijn tracks? Deel je mening in de comments hieronder!

Van schaduw naar spotlight
Volg Euphorizer op soundclouden facebook.

Genre: