Seks, drugs & house met Cesqeaux | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Seks, drugs & house met Cesqeaux

Seks, drugs & house met Cesqeaux

Trap dj en producer Cesqeaux is de Groningse exponent van de Barong Family. Laten we hem een aantal pittige vragen over Seks, Drugs & House stellen!
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #23, releasedatum 02-02-2016

‘Er gaat niets boven Groningen’ of ‘De randstad is toch waar het gebeurt’?
“Groningen was een goede broedplaats om te beginnen; ik heb er veel geleerd van de nuchtere mindset. Met de tijd ontwikkelde mijn muziek zich, dus de next step is toch wel een groter speelveld!”

Lang leve de lol of een echte professional?
“Uiteindelijk wil ik uitgroeien tot een professionele artiest, maar ik zal nooit het plezier verliezen in reizen en muziek maken.”

Optreden in Nederland of liever het vliegtuig in?
“Nederland is altijd top! Maar ik vlieg aankomende week vanuit de Europese winter naar de Australische zomer; zoiets zal ik niet snel opgeven. In het buitenland zijn fans trouwens altijd heel enthousiast, omdat ze niet vaak de kans krijgen om een show van je mee te maken.”

Altijd bij de Barong Family, of uiteindelijk een eigen label?
“Jim Aasgier en ik hebben ooit eens tegen elkaar gezegd: ‘Wij zijn bij elkaar gekomen om uit elkaar te gaan’. Ik heb veel liefde voor het label maar ik geloof ook in een eigen platform, later… als ik oud ben! Hahaha.”

Bizzey of Jim Aasgier of Nizzle?
“Zij zijn alle drie eigenlijk altijd een enorme drijfveer. Nils heeft me veel uit kunnen leggen over het inzicht dat hij heeft in zaken doen. Ik ben 22 en houd me bezig met werkvisa, vliegtijden, releasedata en contracten... Dat had ik nooit van mezelf verwacht. Bizzey is een goede motivatie geweest met positieve feedback en zijn variaties. Jim is echt een broederfi guur. Hij heeft mij het meeste bijgebracht over het artiestenleven en over hoe ik daarnaast goed met mijn familie kan omgaan. Dat, in combinatie met de wijsheid van mijn ouders, heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.”

Trap forever of ook andere muzikale ambities?
“Op dit moment kan ik mijn ei heel goed kwijt in trap en soortgelijke genres, maar ik zie zelf veel toekomst in wereldmuziek waarbij ik mezelf uitdaag alle verschillende stijlen met elkaar te mengen.” 

Altijd een drankje mee op het podium of netjes een watertje?
“Ik ben enorm geminderd met het drinken van alcohol. Ik haal er niet zo veel voldoening uit. Soms neem ik wel een kleine borrel om even in de stemming te komen als ik erg gespannen ben, maar ik ben zeker niet elke show van de kaart!

Morgen gezond weer op of nog een lijntje en we zien wel?
“Hahahaha… Hard drugs zijn echt niks voor mij. Nooit gedaan ook, ik ben namelijk van nature al een stuiterbal. In mijn puberteit heb ik veel vrienden en bekenden om me heen kapot zien gaan aan verslavingen die verder echt helemaal niks opleverden. Ik investeer mijn tijd liever in de mensen om mij heen en in mijzelf, als artiest en als mens. Je kunt ook gewoon een kopje koffie nemen om 8 uur ’s avonds, dat klaart de klus prima.”

Lekker zelf vruchtenshakes maken of snel even langs de snackbar?
“Vanaf dat ik op mezelf ben gaan wonen tot vrij kort geleden heb ik altijd vlagen gehad waarin ik maar kocht en bestelde waar ik zin in had. Als ik tot 3 uur ‘s nachts in de studio zit is de zin in koken natuurlijk soms ver te zoeken. Maar toch ben ik nu heel veel bezig met gezonder eten; ook om mijn tourleven makkelijker te maken. Veel groenten en veel fruit, weinig vlees, en genoeg vezels. Dat is the real trap-shit.”

Dames uitzoeken op de dansvloer of een leuke vriendin die thuis op je wacht?
“Dan kies ik zeker voor de tweede optie. Ik heb een bijzonder mooie en lieve vriendin die altijd voor me klaar staat. Zij is op dit moment bezig met fotografie en dat gaat erg goed. Veel van mijn vrienden verklaren me voor gek; zij kunnen er niet bij dat je niet voor een bepaalde vrijheid gaat. Maar ik weet zeker dat als je een gezonde carrière en tegelijkertijd een gelukkig familiebestaan wil opbouwen dat die zekerheid straks een grote rol gaat spelen.”

Vijf keer per week naar de gym of lekker lui hangen met vrienden?
“Helaas ben ik niet de meest fitte dj in de scene, maar ik ben er mee bezig. Lui hangen met vrienden is het ook niet helemaal. Wel werk ik vaak heel rustig en veel met anderen. Het wordt sowieso tijd dat ik weer iets meer in beweging kom; tot nu toe heb ik de beste platen niet in de sportschool gemaakt, maar stijf zittend op een bureaustoel, haha...”

Een geboren muzikant of ook nog andere hobby’s?
“Volgens mij stam ik af van een drumstel. Soms probeer ik me te bedenken hoe het leven eruit zou zien zonder muziek… Maar dat kan ik me helemaal niet voorstellen. Muziek is altijd een uitlaatklep en tegelijkertijd een bron van energie geweest. Als ik hard moet werken? Dan zet ik een liedje op. Heb ik stress of zit ik minder lekker in m’n vel? Dan zet ik ook een liedje op! Dat wordt vervolgens al snel een liedje maken en voor je het weet is het je favoriete bezigheid, naast eten dan.”

Commercieel succes en wereldberoemd of liever een normaal leven?
“Een normaal leven zou mij helemaal niet misstaan. Maar wat is normaal? Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal onze avontuurtjes, extases en mindere momenten hebben. Jongens als Mike Cervello en ik hebben altijd onze ervaringen gedeeld waardoor we samen beter werden en konden groeien. Ik heb altijd gezegd: ‘Als ik op dit moment ineens in de Albert Heijn moet vakkenvullen, zou ik ook weer proberen de beste vakkenvuller van de wereld te zijn’.”

Altijd het nieuws volgen of ‘Vluchtelingenprobleem? Welk vluchtelingenprobleem?’
“Thuis hangt er een Playstation aan de tv, ik kijk geen nieuws. Althans niet in de vorm waarin het de hele dag aan de kijkers wordt gevoerd. Elke dag probeer ik een beter persoon te zijn en ik geloof dat als je de juiste liefde investeert in de mensen om je heen, dat de rest vanzelf komt. Vaak verkijken we ons op wat we nodig hebben, namelijk elkaar. Alles valt uiteindelijk wel op z’n plek. Let’s do it!”

www.cesqeaux.comFacebook
TwitterSoundcloudInstagramYouTube
Genre: