Seks, Drugs & House: Amada | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Seks, Drugs & House: Amada

Seks, Drugs & House: Amada

Amada is een van de grote beloften binnen de hardcorescene. Maar wat heeft de protégé van onder andere Nosferatu te zeggen op de soms toch lastige SDH-vragen?
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #23, releasedatum 22 maart 2016. 

Draaien of produceren?
“Produceren is leuk en interessant, maar de dagen in de studio zijn lang. Dan ga ik toch voor een pompende zaal met losgaand publiek!”

Vinyl of cd?
“Save the vinyl, play digital!”

Megarave of kleine zaal?
“Ik vind het als dj maar ook als bezoeker, het tofst om in een grote zaal te staan en dat alles losgaat als één grote massa! Dat is gewoon teringvet!”

Masters of Hardcore of Thunderdome?
“Dat zijn voor mij altijd dé indoorevents geweest waar ik gewoon bij wilde zijn, zelfs voor ik ooit een feest gezien had!”

Grote plannen of we zien wel waar het schip strandt?
“Voor mij is het altijd: geen verwachtingen, geen teleurstellingen! Ik zal hard werken om bepaalde dingen te bereiken, maar mocht het uiteindelijk anders uitpakken dan heb ik daar vrede mee!”

Altijd hardcore of soms ook stiekem een stukje Nederlandstalig?|
“Ik hou ook van hiphop, r&b, en vooral van muziek uit de jaren 90 en 00. Ook oude rock; lekker headbangen! Als ‘t maar los gaat en feest is! Rowwen Hèze bijvoorbeeld; lekker boers met bier gooien, heerlijk!”

Nosferatu of Korsakoff?
“Ik heb veel respect voor Lindsay als artiest en hoe ze bijvoorbeeld met haar fans omgaat. Ik buig voor deze Queen of Hardcore! Maar Nosferatu blijft mijn nummer één hardcoreheld!”

Non-stop met muziek bezig of ook andere passies?
“Ik heb altijd muziek aanstaan! Maar mijn hele leven doe ik niks anders en liever dan tekenen! Ik maak tegenwoordig wekelijks muurschilderingen bij mensen thuis of bij bedrijven en ik schilder en teken graag op alles wat los en vast zit! Bijvoorbeeld de special Thunderdome Edition Air Max 1 Nikes die ik met de hand heb beschilderd voor mr. Thunderdome, François Maas!”

Zelf koken of liever uit eten?
“Ik kook zelf heel graag gerechten die mijn vriend en ik heel lekker vinden. Maar er gaat niks boven een lekkere bloederige biefstuk bij de Argentijn, of sushi of tapas all you can eat! Haha, ik vind het allemaal heerlijk!”

Dure merkkleding of een lekkere joggingbroek?
“Ik heb een hekel aan dure prijskaartjes. Wel heb ik graag unieke outfits. Dus we maken het gewoon zelf. Of ik struin het internet af naar handgemaakte dingen, dan ben ik wél bereid om wat meer te betalen. Niet voor zo’n massaproduct dat 400x meer kost omdat er een of andere Philip aan gekoppeld is.”

Verre reizen of het liefst thuis op de bank?
“Ik ben afgelopen jaar naar Ibiza geweest en ik vond het heerlijk! Met die hippiemarkt en alle handgemaakte spulletjes die ze er verkopen. Maar het liefst ben ik gewoon in Nederland met m’n vrienden, feesten en hardcore!”

Genieten van je vrijheid of een vaste relatie?
“Ik heb inmiddels drie jaar een vaste relatie en ik hoef nooit meer een ander, haha echt! Maar niemand vertelt mij wat ik wel of niet mag doen of met wie ik wel of niet mag omgaan, en zo’n persoon wil ik zelf ook nooit zijn. Wat heb je nou voor een relatie als je beiden niet gewoon ook je eigen gang kan gaan? Vreemdgaan vind ik het aller allerlaagste dat er is, dat zou ik niemand aandoen.”

De baas in bed of de ander een plezier doen?
“Ik doe niks liever dan andere mensen blij maken! Laten we ‘t daarop houden hahaha!”

Dronken na twee biertjes of als laatste het licht uitdoen?
“Bij mij en m’n maten stond ‘t altijd voorop dat we als laatste naar huis gingen; daar betaalden we tenslotte entree voor. Als er eentje het zat was: hier is de autosleutel, de tyfus!”

Mijn lichaam is een tempel of Ik wil alles proberen?
“Er is een aantal middelen waar ik een ontzettende afkeer van heb gekregen. Ik vind bijvoorbeeld dat ghb écht een groot probleem is in Nederland. Ik raak dat daarom uit principe ook nooit meer aan, net als cocaïne. Op een feest gebruik ik zelden of nauwelijks iets, omdat ik me dan met andere dingen dan de muziek bezig ga houden. Ik ga ‘t hardste los als ik nuchter ben! Drugs gebruik ik pas als ik me verveel op een feest! En tja, daarna.. Ain’t no party like an afterparty!” 

Tekst: Gideon Bouwens
Beeld: Ali Mousavi

Genre: