Zatox staat op #92 in de DJ Mag Top 100! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Zatox staat op #92 in de DJ Mag Top 100!

Zatox staat op #92 in de DJ Mag Top 100!

Na de release van zijn debuutalbum vorig jaar getiteld New World Order leek het wat veel gevraagd om te verwachten dat Italiaanse hardstylegigant Zatox dit zou vervolgen met een nog sterker 2016. Maar dit is precies wat hij heeft gedaan, met zijn grote hit Indigo en nummers als W.T.F. en Warning, zijn collab met Villain, die de harddance charts domineerden. “Dit jaar is op muzikaal gebied heel interessant voor me geweest”, vertelt Zatox, wiens ware naam Gerardo Roschini is, aan DJ Mag. “Ik laat mezelf graag vrij, maar heb ook de kans gehad om met grote artiesten te werken.” Hij werkte met artiesten als Krewella, W&W en Le Shuuk, en ook werd Roschini’s werk uitgegeven door Sony en Armada Music. “Het is allemaal nogal nieuw voor me”, zegt hij enthousiast.
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #29, releasedatum 1 november 2016.

Uit: Rome, Italië
Dj-stijl: hardstyle, harddance
Staat bekend om: My Life, Sunlight, Rumble In The Jungle
Wat is de volgende grote hit: Yellow Claw & San Holo New Days
Doorbraak dj/producer van 2016: Marshmello

Dit was niet alleen een enorm goed jaar voor Roschini op persoonlijk gebied, maar het hardstylegenre zelf groeit ook nog steeds wereldwijd. “Omdat het genre zo aan het groeien is krijg ik veel meer kansen om internationaal te draaien, op plaatsen waar dit genre nog nieuw is en de energie op die plekken is ongelofelijk”, legt hij uit. “Hardstyle is niet meer alleen een ondergronds genre.”

Wat was voor jou speciaal dit jaar?
“Ik heb altijd voor veel dingen open gestaan, maar dit jaar heb ik besloten om te experimenteren en te spelen met sounds die vanuit andere genres hardstyle beïnvloeden en mijn muziek op een nieuwe en verfrissende manier te evolueren.”

Wordt elektronische muziek serieus genoeg genomen als kunstvorm?
“Het is nu eindelijk groot genoeg doordat er een grote groep mensen is die ervan houdt en moeite erin steekt. Ik weet niet of iedereen het ook als een kunstvorm ziet, maar het is zeker een levensstijl die de wereld aan het veranderen is en mensen met elkaar in verbinding brengt.”

Wat is het beste nieuwe technologische snufje voor dj/producers?
“Het beste aspect aan muziektechnologie tegenwoordig is het feit dat er geen grenzen zijn.”

Als je van genre moest wisselen, welk genre zou je dan kiezen?
“Ik denk niet dat ik van genre ga wisselen. Hardstyle betekent heel veel voor me, het is iets wat mijn leven heel ingrijpend veranderd heeft.”

Wat is het hoogste bedrag dat je als fan zou betalen om jezelf te zien draaien?
“De beste manier om je favoriete dj’s te zien draaien is op festivals. Sommige zijn best duur, maar je betaalt wel voor de hele ervaring en die kan onvergetelijk zijn.”

Wat kan gedaan worden om drugsgerelateerde sterfgevallen bij danceevenementen te voorkomen?
“Jongeren opleiden en via muziek inspireren. Wij als infl uencers hebben de verantwoordelijkheid om een positieve boodschap te sturen en aan jongeren duidelijk te maken dat het niet om de drugs gaat, maar om de muziek.”

Hoe kunnen we de diversiteit in dancemuziek vergroten?
“Genres mixen en vechten tegen het idee dat als je experimenteert en niet met de trends meegaat, je buitengesloten gaat worden. Zij die iets nieuws creëren veranderen de muziekgeschiedenis en creëren juist de trends.”