Digital Punk heeft een album gereleaset waar hij in het geheim aan heeft gewerkt | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Digital Punk heeft een album gereleaset waar hij in het geheim aan heeft gewerkt

Digital Punk heeft een album gereleaset waar hij in het geheim aan heeft gewerkt

René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, heeft zijn album ADAPT OR DIE gereleaset. Een album waar hij in het geheim aan heeft gewerkt zonder dat ook maar iemand het door had.
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #29, releasedatum 1 november 2016.

De titel van het album straalt kracht uit en dat is ook net de bedoeling. “Het is gewoon sluit je aan of niet”, zegt René. “Ik doe mijn eigen ding, het is mijn album. Ik vind Adapt or Die een slogan waar elke artiest zich aan moet houden. Iedereen heeft altijd een mening, maar als je je overal door laat beïnvloeden dan ben je niet de baas meer over je eigen creativiteit.” Duidelijk!

In het geheim werkte René aan zijn album. Niemand verwachtte dat er een Digital Punk-album aan zat te komen, want hij bleef gewoon muziek en videoclips releasen. Hierdoor hadden zelfs zijn fans niets in de gaten. “Het album is eigenlijk ontstaan doordat ik gewoon heel veel muziek had gemaakt. Ik was dit jaar een machine in de studio”, lacht hij. “Het ging supergoed en ik had een geweldige workflow. Daardoor had ik zo veel muziek liggen dat we dachten dat het het juist moment was voor een album.” Doordat René bleef doordenderen in de studio, had niemand iets in de gaten.

VERANDERING
Een belangrijke factor in die goede workflow was zijn nieuwe studio. “Vorig jaar heb ik alles vernieuwd, dat was echt een dingetje”, vertelt hij. “Ik had er zoveel plezier in dat ik elke dag met ontzettend veel zin naar de studio ging. Ook zat ik privé top in mijn vel, dat vertaalt zich in de studio. Op een gegeven moment blijf je maar gaan, dan heb je creativiteit en die heerlijke flow.”

Maar dan heb je heel veel tracks af, maar je kunt ze nog niet draaien, omdat niemand mag weten dat er een album aan komt. “Stiekem heb ik wel wat tracks gedraaid”, geeft hij toe. Volgens hem hadden de echte diehard-motherfuckers wel iets in de gaten, maar niet veel. “Het was echt een luxeprobleem. Je kunt daarnaast ook niet heel je set volgooien met nieuwe tracks, want mensen komen ook voor de hits die je al hebt.” Maar het was niet altijd makkelijk om deze tracks niet te draaien. “De track die je als laatst af hebt, vind je het vetst, het is superirritant als je een dikke track af hebt en je mag ‘m niet draaien. Dat was wel een challenge!”

SOUND
Inmiddels is hardstyle een breed begrip, wat vind je nou op het album? “Je kunt elk beestje een naam geven, maar ik maak gewoon hardstyle. Ik vind het woord raw wel vet want dat is gewoon wat het is. Maar in principe is het gewoon hardstyle”, zegt René. “Ik doe mijn ding en dat bestaat uit harde partymuziek met soms een vleugje duisterheid en soms een vrolijk tintje, dat vind je ook terug op het album. Dit is een Digital Punk-album. Ik vertel niet per se een verhaal, maar het is zeker een gevarieerd album qua hardheid!”

Inmiddels is het geen geheim meer dat Digital Punk album heeft gereleaset en kan iedereen er van genieten. Hard, raw, euforisch of soft; hardstyle is wat je op de plaat vindt.

Onlangs kwam Digital Punk samen met Hard Driver met een nieuwe live-act: Public Enemies.

Bio
Naam: René de Bruijn
Artiest: Digital Punk
Lid van: Public Enemies
Host en oprichten van de podcast: Unleashed

Tekst: Sven Wanders

Genre: