Review Samson Expedition XP800 | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Review Samson Expedition XP800

Review Samson Expedition XP800

Het Amerikaanse bedrijf Samson maakt al jaren geluidsapparatuur en komt nu met een heel inventief, makkelijk draagbaar en krachtig mini PA-systeem om waar dan ook een feestje te kunnen bouwen.
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #27, releasedatum 26 juli 2016. 

Geen dj-booth ter beschikking? Geen problem want de Samson Expedition heeft bluetoothmogelijkheid voor verbinding met jouw telefoon of iPad zodat je zelfs vanuit je luie stoel de dansvloer gaande kan houden.

Indien nodig kan je de dansvloer ook nog ophitsen met de apart verkrijgbare draadloze microfoon! Maar dat is nog maar een van de mogelijkheden van dit mini PA-systeem. Want zet hem naast je dj-booth en je merkt dat dit monitorspeakers zijn met een eerlijke referentie van het originele geluid en krachtig genoeg om als dj monitor te gebruiken. De speakers zijn te gebruiken als vloermonitor, maar als je voorkeur hebt voor monitorspeakers op oorhoogte kan je de speakers ook op apart verkrijgbare statieven zetten. De statieven zijn speciaal ontworpen voor deze speakers en daarom ook licht in gewicht en makkelijk mee te nemen.

DRAAGBAAR
Draagbaarheid en mobiliteit zijn een belangrijke factor in dit mini PA-systeem. En daar blinkt Samson best wel in uit. Zo heeft de Expedition XP800 in elke speaker een compartiment. Een voor de snoeren en optionele draadloze microfoon en in de andere speaker hebben zij een demontabele mixer gebouwd met lange snoeren naar de speakers toe zodat je als dj de monitormixer altijd dicht bij je hebt en zo alle levels goed in de gaten kan houden. De externe mixer heeft vele mogelijkheden, een daarvan is de mogelijkheid om een extra subwoofer aan te sluiten voor wat extra ‘oempf’ als de dansvloer groter groeit. Want dat kan je wel verwachten van dit kleine, krachtige en doordachte systeem met haar vele mogelijkheden.

MOGELIJKHEDEN
Naast gebruik als dansvloer - en dj-monitorspeakers - kan je de Samson Expedition XP800 ook gebruiken voor versterking van een band. Met de zes mono- en twee stereokanalen kan je aardig wat geluid ontvangen om live netjes af te kunnen mixen. Hiervoor kan je een hoofdtelefoon gebruiken. Dankzij de aparte monitor-out heb je ook de mogelijkheid om hiervoor extra speakers aan te sluiten om zo een echt ‘front of house’ te maken zoals ze deze bij grote concerten en festivals ook gebruiken.

FINAL VERDICT
Wij vonden de Samson Expedition XP800 erg leuk om te testen en om mee te feesten. Het systeem is betaalbaar, makkelijk handelbaar en past in een gewone auto. De speakers hebben een slim glide-systeem waarbij deze in elkaar schuiven om zodoende je speakers en mixer als één element veilig te vervoeren. Het systeem heeft al onze in- en outdoortests uitstekend doorstaan en wij nemen bedroeft afscheid van een trouwe kameraad. De Samson Expedition XP800 heeft een geode geluidskwaliteit en uitstekende bouweigenschappen en is superhandig in functionaliteit. Ideaal voor de kleine dansvloer, dj-booth en voor het versterken en of opnemen van live muziek. Alleen nog een lang stroomsnoer of kleine aggregaat en we kunnen overal los! Laat dat zonnetje nu maar komen!

Baxshop €699,- bestel nu!

Genre: