Sophie Francis, jong & getalenteerd! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Sophie Francis, jong & getalenteerd!

Sophie Francis, jong & getalenteerd!

Ze is pas zeventien en draait al in grote clubs als BCM Mallorca, grote festivals met 35.000 bezoekers en haar tracks krijgen support van Tiësto, Quintino EN Ummet Ozcan. Hoe heeft het zo snel kunnen gaan?
 

Dit artikel komt uit de ADE-editie van DJ Mag NL

Je bent al jonge leeftijd succesvol, waar komt die muzikaliteit vandaan?
“Ik heb altijd al plezier beleefd aan muziek, voordat ik ging dj’en speelde ik al piano en zong ik mee met elk liedje dat voorbij kwam. Ik ben er echt mee opgegroeid. Ik begon met pianolessen en daarnaast was mijn vader dj toen hij jong was. Als hobby draaide hij deephouse, we hadden thuis bijna elk weekend nieuwe dj-sets om naar te luisteren. We zijn een keer met vakantie naar Ibiza gegaan. Ik weet nog goed dat we de Blue Marlin bezochten en dat mijn kleine zusje en ik vooraan stonden toen Goldfi sh draaide.”

Ben je op die manier in aanraking gekomen met de dj-wereld?
“Eigenlijk is dat weer een ander verhaal. Ik ben nog steeds student, in 2017 hoop ik mijn opleiding af te ronden. Drie jaar geleden kreeg ik een opdracht waarbij ik een nieuwe vaardigheid moest ontwikkelen en dat moest dan worden opgenomen. Ik wilde graag iets met muziek doen en aangezien mijn vader en Goldfish veel aandacht kregen zorgde ik dat ik dj-lessen kreeg op een school in Eindhoven.

Gelukkig kon ik thuis oefenen met mijn vaders apparatuur. Ik was meteen verslaafd, ik hield ervan! Ik spendeerde uren achter de draaitafels. De volgende stap was produceerlessen, want mijn doel was om zelf de muziek te maken die ik kon draaien. Na dat project bleef ik dj’en en produceren. Uiteindelijk begon ik met draaien in mijn favoriete bar ’t Pumpke. Ze gaven me de kans om resident te zijn. Vanaf daar ging het heel snel en draaide ik op Paaspop en andere grote events. Ik heb erg veel geluk gehad en ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”

Wanneer kwam je erachter dat het meer dan een hobby was?
“Ik vind het eigenlijk nog steeds een hobby, ik hou van wat ik doe. Natuurlijk is het een groot deel van mijn leven, maar ik vind het super! Als\ ik dit kan doen zonder een andere baan ernaast te hebben, zou ik ontzettend blij zijn. Maar wat er ook gebeurt, ik maak eerst school af.”

Hoe gaat het dj-leven samen met het leven van een 17-jarig meisje?
“Eigenlijk wel goed, maar ik werk er ook hard voor. Ik heb samen met mijn ouders, school en mijn management afgesproken dat we het gaan combineren. De school heeft me een soort toptalent status gegeven, wat me ruimte biedt voor zowel optredens als slagen in mijn studie. Het vergt wel veel discicpline. Want ook al heb ik weinig slaap en veel werk, ik moet mijn vrije tijd goed zien te verdelen. School vraagt veel. Sommige docenten zijn erg behulpzaam maar anderen juist het tegenovergestelde. Dat maakt het soms moeilijk. Maar het harde werken betaalt zich uit en ik hoop klaar te zijn in 2017.

Verder heb ik wel geleerd wie mijn echte vrienden zijn. Je moet veel opgeven voor wat ik doe, maar mijn echte vrienden helpen me door alles heen. Als er een optreden dicht bij huis is, zijn ze er en juichen ze het hardst. Ik ben gek op ze! Mijn familie steunt mij ook altijd, ik krijg bijvoorbeeld voor elk optreden een berichtje van mijn opa. Aangezien ik nog minderjarig ben, reist een van mijn ouders altijd mee. En dat doen ze zonder te klagen. Daarnaast is mijn zus de grootste fan en mijn beste vriendin!”

Hoe zie jij je toekomst?
“Ik heb de meest fantastische hobby van de wereld! Ik ga elke weekend uit en draai op de meest geweldige locaties zoals BCM of grote festivals. Veel tijd voor mijn privéleven heb ik niet want na zo’n geweldig weekend moet ik wel weer terug naar school om 08.15 uur. Ik gebruik mijn schoolvakanties ook om te touren, maar dat vind ik niet heel erg.

Ik kan niet in de toekomst kijken, voor zover ik kan zien wil ik school afmaken en dan voor 200% voor de muziek gaan. Dat is het korte termijn doel: de wereld rond om mijn muziek te delen met iedereen en om te feesten met iedereen. Ook al hebben we verschillende culturen en religies, we hebben dezelfde passie: music, dance and having a good time. Muziek creëert eenheid. Tijdens al mijn shows voelt het alsof het publiek en ik een zijn. Ik grijp elke kans aan om dat te blijven ervaren.. voor de rest van mijn leven!”

Sophie over muziek
"Het hangt per track af hoe ik de stijl omschrijf, maar ik omschrijf mijn muziek vooral als hele energieke housemuziek. Soms wat meer progressive of electro, ik zit nergens vast aan. Het hangt volledig af van mijn stemming. Ik ben erg springerig als ik aan het draaien ben, ik sta dan geen moment stil. Ik wil dat mensen hetzelfde gevoel hebben als ik. Dit jaar zijn er drie singles uitgekomen en er staan er nog een aantal op de planning, waaronder Don’t Stop. Dit is een ruige housetrack met veel energie. De ander heet Walls, mijn eerste vocal track. In deze track zitten een mooi verhaal en hele frisse sounds.”

Naam: Sophie Francis
Geboortejaar: 1998
Hometown: Eindhoven
Meest bekend van: Bad Boy, 
BCM Mallorca set

ADE
Benieuwd naar haar draaiskills?
NAAM EVENT: Toolroom label night + Weiss City
WANNEER: 22 oktober
WAAR: Panama

NAAM EVENT: Always Management + BCM Planet Dance
WAAR: A L’Elephant du Congo