W&W | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

W&W

W&W

Positie: 
14

Uit: Haarlem & Breda, Nederland
Dj-stijl: Big room, trance
Meest bekend van: Onze energieke muziek, sets, de Mainstage Podcast en platenlabel en ons NWYR-project.
Tune van 2017: Armin van Buuren vs Vini Vici feat. Hilight Tribe - Great Spirit
Doorbraak dj-producer van 2017: Maurice West
1 plaats gedaald

Wie was jullie mentor toen jullie begonnen? “Armin van Buuren en Tiësto.” Welke goede doelen steunen jullie? “We proberen de mensen om ons heen zoveel mogelijk te helpen. Dat is een directere manier van ondersteuning.” Op wat voor manier houden jullie rekening met het milieu? “We eten zoveel mogelijk organisch voedsel. Het is gezonder en het tast het milieu niet zo erg aan. En wanneer we een vlucht boeken, zorgen we ervoor dat we de CO2-compensatie kopen die luchtvaartmaatschappijen aanbieden.” Wie is jullie favoriete underground dj? “We vinden melodische techno sounds, zoals je die kunt horen in de producties van jongens als Tale Of Us te gek, en natuurlijk als het om allure gaat is Carl Cox het antwoord. We vinden de Boiler Room-sets van Solomun ook vet!” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Steve Aoki zijn. Zonder twijfel is hij de grootste avonturier onder de dj’s.” Hoe slapen jullie ‘s nachts? “Tijdens een tour is dat soms lastig omdat je dan nog vol zit met adrenaline die je krijgt door het publiek. Wanneer je niet op tournee bent heb je last van jetlag. Toch proberen we een redelijk slaappatroon aan te houden. Hoe langer je thuis bent, hoe makkelijker het wordt.”

“Op het gebied van optredens en muziek is dit ons drukste jaar tot nu toe geweest”, vertellen de W’s, rechtstreeks vanuit hun splinternieuwe studio. “We hebben veel nieuwe W&W-muziek geproduceerd, maar op dit moment moet veel daarvan nog worden gereleaset.”
Dat gezegd hebbende brachten de heren het er niet zo slecht vanaf met wat ze al hadden te bieden. Put Em Up, Whatcha Need en hun co-productie met Vini Vici genaamd Chakra hebben stuk voor stuk bijgedragen aan de juiste koers houden van hun label Mainstage Music. Vijf jaar later is het label alweer toe aan haar 100e release, in 2017 op weg geholpen door releases van Bart Claessen, TWIIG en Willem & Wardts eigen leerling Maurice West.
En dan was daar tussen neus en lippen door nog de lancering van NWYR (of New Year), wat ervoor zorgde dat W&W zich in de lente weer venijnig vastbeten in de trancescene. “We waren geïnspireerd door de ASOT-stage op Ultra in 2016”, vertellen ze aan DJ Mag. “We hadden daar al vier jaar niet gespeeld en waren daar ook al zo lang niet meer geweest. Toen we daar even op bezoek waren stonden we versteld. We kwamen bijna meteen op de proppen met het alias NWYR zodat we weer een kans hadden om opnieuw op die stage te mogen optreden. En dat is precies wat gebeurde! We hebben tijdens de set vijftien nog nooit eerder gehoorde nummers gedraaid, dus uit die hoek komt er ook een hele hoop nieuw materiaal.”