Tiësto | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Tiësto

Tiësto

Positie: 
5

Uit: Breda, Nederland

Tiësto is de niet te stoppen machine die eigenlijk wel elk jaar ‘I’ll be back!’ zou kunnen zeggen zodra we zijn plaats in deze poll aankondigen, zo bestendig is zijn populariteit. En als je deze vergelijking met Arnold Schwarzenegger toch niet passend vindt, denk dan maar eens aan de manier waarop de T-1000 uit Terminator 2 van gedaante kan veranderen. Tiësto debuteerde in 1994 als Da Joker met een lading gabber, lichtjaren verwijderd van zijn meest recente nummer, het popachtige Carry You Home met Stargate en Aloe Blacc wat erg radiovriendelijk is en gelijk vertrouwd aanvoelt. Tiësto is een artiest wiens sound en smaak met de stemming van de massa’s meegegaan is, waardoor hij altijd in de voorhoede van de popcultuur blijft.

Tussen deze twee extremen in liggen die labels die de belangrijkste fases in zijn carrière hebben gedefi nieerd. Blackhole Recordings, dat werd opgericht in 1997 en waarvan hij samen met Amy TIESTO 05 Uit: Breda, Nederland Bink tot 2009 eigenaar was stond in teken van zijn heerschappij in de trancewereld en aan de basis van zijn eerste plaats in onze poll in 2002 en de twee jaar daarna. Toen de populariteit van de trance afnam richtte hij Musical Freedom Records op in een poging (met een toepasselijke naam) om zijn carrière opnieuw uit te vinden. Onder dit label kwam hij met enorme hits die zeer geschikt waren voor de Amerikaanse markt, zoals zijn verrassingscollab met Diplo en Busta Rhymes, C’mon (Catch ‘Em By Surprise), zijn vierde album Kaleidoscope met onder andere Nelly Furtado, Calvin Harris en Kele van Bloc Party, en een serie Club Life-compilaties.

Zo groeide Tiësto uit tot een van de toonaangevende sterren in de nieuwe edm-beweging. Naarmate edm meer en meer de richting opging van een volgens velen overdreven bombastische en ongeïnspireerde sound veranderde Tiësto weer van tactiek en richtte hij vorig jaar AFTR:HRS op, een label dat gebruik maakt van de wijdverbreide populariteit van de nieuwe rage, de zogenaamde deephouse.

Tijdens zijn carrière heeft Tiësto deze brede verscheidenheid aan elektronische muziek naar miljoenen luisteraars gebracht. Zo draaide hij bij de opening van de Olympische Spelen in Athene in 2004 en had hij residenties bij Hakkasan en Wet Republic in Las Vegas. Hij is de ambassadeur die de deur opent naar nieuwe werelden. En dan staat hij ook nog eens elk jaar op de grootste festivals ter wereld zoals Ultra, Coachella, Tomorrowland, TomorrowWorld en Electric Daisy Carnival, won hij een Grammy voor zijn remix van John Legend’s All Of Me en wordt zijn wekelijkse Sirius XM-radioshow op 350 zenders in 77 landen wereldwijd uitgezonden voor meer dan 35 miljoen luisteraars. Dit alles maakt Tiësto tot een dj van een kaliber die zelden of misschien zelfs nooit geëvenaard zal worden.