R3hab | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

R3hab

R3hab

Positie: 
18

Uit: Nederland / Marokko
Dj-stijl: Energiek, emo en open-minded
Meest bekend van: Festivalbangers en R3hab remixes
Tune van 2017: Lil Uzi Vert - XO TOUT Llif3
Doorbraak dj-producer van 2017: Skytech, Khrebto, Waysons
3 plaatsen gestegen

Wie was je mentor toen je begon? “Ik heb het meest geleerd van tutorials op het internet en door boeken en tijdschriften te lezen. Ik was gefocust en gemotiveerd, het voelde natuurlijk aan voor mij om alle informatie over dj’en en produceren in me op te nemen.” Welke goede doelen steun je? “Ik steun vooral goede doelen die kinderen en dieren helpen. Het is heel moeilijk voor kinderen en dieren om voor zichzelf op te komen omdat ze geen stem hebben, of omdat er niet naar hen wordt geluisterd. Unicef verricht geweldig werk door kinderen te helpen en deze een stem te geven.” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Het milieu is heel belangrijk voor me. Ik probeer mezelf zoveel mogelijk hierover te leren. Ik rijd in een volledig elektrische auto en ik eet zoveel mogelijk plantaardig. Ik kook alleen vegetarische maaltijden. Ik sta open om nog meer dingen in mijn leven te veranderen die kunnen bijdragen aan de toekomst van onze planeet.” Wie is je favoriete underground dj? “Ik zou zeggen Dubfi re, ik vind zijn stijl erg goed.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Richie Hawtin.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Wetende dat ik niet altijd gelijk heb, maar wel altijd eerlijk ben.”

R3hab, aka Fadil El Ghoul, is de afgelopen jaren aardig gestegen om zich aan te sluiten bij het edm-hoofdklasse. Zijn kenmerkende remixen worden omarmd door festivalgangers van over de hele wereld. Toch heeft hij dit jaar een nieuwe stap gezet met de release van zijn debuutalbum Trouble.
“Het was spannend om een nieuwe reis te maken en nieuwe dingen over mezelf als artiest te leren”, vertelt hij aan DJ Mag. “Het was een openbaring toen op het album alles samenkwam. Dat is iets waar ik altijd al van droomde en dit hele proces verliep op een heel natuurlijke wijze.” En dit alles tijdens een gewoon jaar, dat volgens R3had allerlei kronkels en wendingen kende. “Tussen het draaien op veel te gekke shows en festivals door ben ik van plan om nieuwe muziek te blijven maken”, zegt hij. “Voor mij is het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, qua karakter en je skills.”