Marshmello | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Marshmello

Marshmello

Positie: 
10

Uit: De supermarkt
Dj-stijl: Universeel, alles
Meest bekend van: Dat ik een Marshmello ben
Tune van 2017: Ookay - Thief
Doorbraak dj-producer van 2017: Slushii

Wie was je mentor toen je begon? “Skrillex.” Wie is je favoriete underground dj? “Tiësto.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Diplo.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Lekker.”

Een ding valt niet te ontkennen, Marshmello is uniek in zijn soort. Met zijn witte cilindervormige, fl itsende helm als vermomming en gewapend met genoeg suikerzoet dansvloerdynamiet om zowel oren als harten te doen smelten kun je rustig zeggen dat Mello’s mix van trap, electro en edm juist allesbehalve mellow is.
In de afgelopen twee jaar ontwikkelde hij zich van mysterieuze nieuweling tot een van de meest gewilde sterren ter wereld. In maart 2015 werd het nummer Wa Vez door een tot nog toe onbekende artiest op SoundCloud geplaatst. Het nummer werd gedeeld door Skrillex, wat uiteraard leidde tot een letterlijke en fi guurlijke golf van Marshmello-madness die direct de harten van jongeren en edm-clubgangers over de hele wereld veroverde. Skrilly was dan ook een van de eersten, samen met Diplo als Jack Ü, die een remix met de nieuwkomer maakte.
In januari 2016 bracht Marshmello zelf een album uit waar een vloedgolf aan iTuneshitsingles op stond, zoals Keep It Mello met rapper Omar LinX en Want U 2. Marshmello’s reputatie schoot door het dak heen. Hij stond op een reeks vooraanstaande festivals, gevolgd door een populariteitsstunt waarbij dj-god Tiësto zelf onder de helm bleek te zitten op Electric Daisy Carnival vorig jaar. De hysterie rondom de ware identiteit van de mysterieuze onbekende bereikte een hoogtepunt. Het was wederom Skrillex die per ongeluk het geheim verklapte via een post op sociale media waarin hij hem een fi jne verjaardag wenste; Marshmello schijnt de Amerikaanse dj Chris Comstock alias Dotcom te zijn. Deze onthulling mag de pret echter niet drukken! Ondanks dat men denkt te weten wie hij is gaat de Marshmello-hype nog steeds onverminderd door. Hij verscheen op een duizelingwekkend aantal festivals deze zomer, kwam met Silence feat. Khalid en zijn show in Londen bij Brixton Academy was volledig uitverkocht. Hij heeft nog steeds nooit echt zijn gezicht onthuld en in zijn video-interviews houdt hij meestal borden met antwoorden omhoog in plaats van te praten. Het mag dus geen verbazing wekken dat hij alle interviews met DJ Mag tot nu toe afslaat, ook al stond hij in maart op de cover van DJ Mag USA. Gelukkig spreekt zijn oprechte, intergalactische trap met J-popinvloeden (red. Japanse pop) boekdelen, zoals iedereen die hem ooit heeft zien spelen kan getuigen.