Hardwell | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Hardwell

Hardwell

Positie: 
4

Uit: Breda, Nederland
Dj-stijl: De Hardwell Sound
Meest bekend van: Dj’en/ produceren, Hardwell On Air en Revealed Recordings
Tune van 2017: Headhunterz - Destiny
Doorbraak dj-producer van 2017: Kaaze & Suyano

Wie was je mentor toen je begon? “Ik had een aantal mentoren toen ik jong was, sommigen bekender dan anderen. Chuckie en Tiësto zijn de namen die de mensen waarschijnlijk het beste kennen.” Welke goede doelen steun je? “Ik ben de oprichter van en ambassadeur voor de United We Are Foundation en ambassadeur voor Dance4Life.” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Of ik nou thuis ben of onderweg, ik ben erg bewust bezig met zo min mogelijk afval produceren en ik ben aan het kijken naar een manier om mijn CO2-uitstoot te compenseren.” Wie is je favoriete underground dj? “Real El Canario zorgt altijd voor fantastische sets en een lekkere vibe.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Dat gaat een race worden tussen Tiësto en Armin van Buuren.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Ik heb altijd goed kunnen slapen. Ik kreeg aan het begin van mijn carrière al te horen dat leren hoe ik het beste onderweg kon slapen een enorm verschil zou maken op tournee.”

Hardwell is een van de weinige dj-producers die twee keer achter elkaar op nummer 1 in onze Top 100 heeft gestaan en hij zet dit jaar zijn bewind voort als de universele mens van de edm; dj, producer, labeleigenaar, ambassadeur voor het goede doel, techgoeroe, en nu ook… parfum-mascotte! “Ik heb tijdens ADE mijn eerste geur genaamd Eclipse gelanceerd en ik heb heel veel tijd en energie gestoken in het creëren van dit unieke lifestyleproduct”, vertelde hij aan DJ Mag.
Als stichter van en ambassadeur voor United We Are heeft hij grote plannen voor de tweede editie van zijn World’s Biggest Guestlist Festival in december in Mumbai, dat deze keer drie dagen zal duren, met als doel nog eens 100.000 jonge kinderen aan onderwijs te helpen. Verder spreidde hij in maart zijn tech-skills ten toon bij een speciale presentatie bij de Next Web Conference waar hij sprak over Blockchain, Facebook-bots en de versmeltende werelden van technologie en muziek.
Hij begon dit jaar met een speciale 300e afl evering van de Hardwell On Air-radioshow en stond als headliner op Electric Daisy Carnival in Mexico in februari. Dat was het begin van een fantastisch festivalseizoen waarin hij niet alleen de populairdere festivals aandeed maar ook op onder andere EXIT Festival, Lollapalooza Berlin, Creamfi elds, Flying Dutch en Barcelona Beach Festival stond. Ondertussen is hij ook het meesterbrein achter Revealed Recordings. Zijn single Creatures Of The Night werd een grote hit en hij bracht twee speciale Hardwell & Friends collab-ep’s uit, ondertussen toekijkend hoe de dancemuziek meer dan ooit een almaar internationaler fenomeen wordt en zich nu ook in Azië en Noorden Zuid-Amerika begint te ontpoppen.
“Ik denk dat we nu pas beginnen te beseffen hoe globaal de dancemuziek is geworden”, vertelt Hardwell aan DJ Mag. “Er is een enorme hausse geweest waarin het genre transformeerde van pruttelende underground tot iets wat ook op de reguliere radio en tv een rol speelt. De impact van dancemuziek is absoluut internationaal.”