Don Diablo | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Don Diablo

Don Diablo

Positie: 
11

Uit: Amsterdam, Nederland
Dj-stijl: Future
Meest bekend van: Het bouwen van een HEXAGONAAL universum
Tune van 2017: Zonderling Tunnel Vision
Doorbraak dj-producer van 2017: San Holo
4 plaatsen gestegen

Wie was je mentor toen je begon? “Mijn vader heeft me mijn belangrijkste levenslessen geleerd.” Welke goede doelen steun je? “Ik ben officieel ambassadeur van het Kankerfonds (KWF).” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Onder andere door de verwarming uit te zetten wanneer ik niet thuis ben.” Wie is je favoriete underground dj? “Jamie xx.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Ik zet in op Daft Punk.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Ik werk altijd ‘s nachts en slaap vervolgens in de ochtend.”

HEXAGON-baas Don Diablo heeft opnieuw een zinderend jaar achter de rug en dat wordt opnieuw weerspiegeld door zijn stijging in onze lijst en het pakken van Oliver Heldens’ titel Highest Future House in deze poll.
Naast de release van een reeks Beatport-hits (Momentum, What We Started, Save A Little Love) en remixes voor Rihanna, Bastille, The Chainsmokers en Coldplay in 2017 heeft hij de titelsong voor een scifi -film genaamd Kill Switch geschreven. Don’t Let Go, met de vocalen van Holly Winter, is zijn laatste single en de eerste van zijn aankomende album waar hij de afgelopen twee jaar aan heeft gewerkt (verwacht in begin 2018). Mierzoete future-pop met een opbeurend housetintje - het ziet er naar uit dat The Don zijn pijlen iets minder op edm dj-sets heeft gericht en meer bezig is om zijn sound naar primetime radio en Billboardlijsten te verplaatsen.
Alhoewel, daarmee staat nog niet vast dat hij het laten exploderen van dansvloeren ook maar enigszins achter zich heeft gelaten. Deze zomer heeft hij opnieuw ‘s werelds grootste dancefestivals overgenomen met zijn stadionvullende future house-edm-sounds, met optredens op Tomorrowland, Lollapalooza, South West Four, EDC en Creamfi elds om er maar een paar te noemen. Ook is hij begonnen met zijn eerste offi ciële HEXAGON-tour door Europa, de VS en Azië. De beste man heeft het erg druk.