Dimitri Vegas & Like Mike | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dimitri Vegas & Like Mike

Dimitri Vegas & Like Mike

Positie: 
2

Uit: België/Griekenland
Dj-stijl: Smashin’ the house
Meest bekend van: Wij zijn de ambassadeurs voor Tomorrowland
Tune van 2017: Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This
Doorbraak dj-producer van 2017: Angemi

Wie was jullie mentor toen jullie begonnen?
“Axwell was de eerste die zag wat we aan het doen waren en we hebben veel van hem geleerd door met hem aan remixes te werken. En Swedish House Maffi a heeft destijds de regels van het spel echt herschreven… Die twee hebben ons een paar van onze eerste grote kansen gegeven. En daarom zullen we altijd van hen houden en hen respecteren.” Welke goede doelen steunen jullie? “Een aantal doelen die voor ons milieu vechten en de opwarming van de aarde tegengaan zoals Greenpeace.” Op wat voor manier houden jullie rekening met het milieu? “We zijn ons allebei erg bewust van onze voetafdruk en proberen hem zo veel mogelijk onder controle te houden, voor zover dat kan in ons werk.” Wie is jullie favoriete underground dj? “Solomun.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Guetta.” Hoe slapen jullie ‘s nachts? “Alleen als we niet aan het optreden of reizen zijn.”

Wederom een jaar vol gekkigheid; de Grieks- Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike behouden nog altijd hun plek in de edm-wereldtop als twee van de meest sympathieke, ambitieuze en hardwerkende mannen in het big roomgenre. Ze sloten 2016 af met een uitverkochte serie arenashows in België waarmee ze voor een duizelingwekkend totaal van 84.000 fans optraden en begonnen dit jaar gelijk goed met een aantal grote moves, waaronder een knaller van een collab met Diplo. Hey Babe is een euforisch popdancenummer dat op nummer 1 kwam te staan in hun thuisland en in de Billboard Charts in de Verenigde Staten.
Deze enorme collab was slechts het begin van een serie zetten waarmee ze als een trein door 2017 stoomden. Wat betreft nieuwe releases leken ze een voorkeur voor collabs te hebben; Complicated met maestro David Guetta was dit jaar de chille balladkeuze van menig radio-dj en zorgde voor ruim 30.000.000 plays op Spotify alleen al. Hun volgende single Crowd Control doet ons denken aan de roots van Dimitri en Mike als handelaren in levendige knallers.
Deze single, een collab met W&W, zorgde voor de gekste capriolen in hun live-shows ooit, zoals de manier waarop ze de menigte van links naar rechts lieten springen op de militante riff van het nummer, met als doel een heuse aardbeving veroorzaken. Deze visueel indrukwekkende tactiek die het publiek tot één grote springende massa maakte is nu een absolute hit, en veel van hun edm-collega’s doen nu hetzelfde. “Het gaat het hele internet over!” lacht het duo. “Zoveel grote dj’s doen het nu ook, tienduizenden mensen van links naar rechts laten springen op onze beats. Het is supergaaf!”
De Crowd Control-hoogtepunten voor de broers dit jaar waren de twee weken dat ze als hoofdact op Tomorrowland stonden, het wereldwijde megafestival waar ze al sinds 2010 mee samenwerken en het gezicht van zijn, en de historische afsluiting van het Sziget Festival in Hongarije voor een menigte van 80.000 feestgangers. “We hebben weer op heel veel grote festivals over de hele wereld gestaan”, grijnzen de twee. “Maar een van de grootste hoogtepunten behalve Tomorrowland en het Sziget Festival was de start van onze nieuwe residentie bij Ushuaia op Ibiza, genaamd Garden Of Madness.”
Met tien data bij deze Ibiza-hotspot keerden Dimitri en Mike terug naar hun clubroots met veel van hun beroemde vrienden zoals Lost Frequencies, NERVO, Steve Angello, Steve Aoki en Marshmello als gastartiesten.
Ook hadden de broers een tweede residentie bij het al even fameuze Wynn in Las Vegas; het is wel duidelijk dat ze dit jaar zowel festivals als nachtclubs op stelten hebben gezet. En alsof dat nog niet genoeg was maakten ze ook nog hun acteerdebuut. De broers verschijnen volgend jaar in de Belgische gangsterfi lm Patser. Grote belevenissen en dan ook nog eens op het grote doek; de levens van Dimitri Vegas & Like Mike zijn nog altijd een gekkenhuis.