David Guetta | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

David Guetta

David Guetta

Positie: 
7

Uit: Parijs, Frankrijk
Dj-stijl: Edm/pop
Meest bekend van: Collabs en met verschillende genres werken
Tune van 2017: Mi Gente van J Balvin & Willy William, het ultieme zomernummer en de remix van Cedric Gervais is fantastisch!
Doorbraak dj-producer van 2017: Cesqeaux
1 plaats gedaald

Wie was je mentor toen je begon? “Wat dj’en betreft was Erick Morello mijn grootste invloed maar ik ben ook enorm geïnspireerd door Masters At Work.” Welke goede doelen steun je? “Ik steun een aantal goede doelen zoals City Of Hope, Global Fund, het Rode Kruis, onder andere. Daarnaast ben ik ook ambassadeur voor de VN voor #humanitarianheroes. Dit is een initiatief dat aandacht vraagt voor de hulpverleners die voor hun werk dagelijks levens redden. Het is zo belangrijk om die mensen te steunen en om ons te realiseren wat een verschil ze maken voor deze wereld.” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Eh, om heel eerlijk te zijn doe ik dat eigenlijk niet…” Wie is je favoriete underground dj? “Dat is mijn goede vriend Dubfire. Ik ken hem al jaren en de Deep Dish remix van The World Is Mine was een belangrijke factor in mijn groei aan het begin van mijn carrière. En wat nieuwere dj’s betreft ben ik gek op Black Coffee.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Dat weet ik niet, maar de laatste was Carl Cox…” Hoe slaap je ‘s nachts? “Op mijn linkerzij. Na jarenlang constant jetlag gehad te hebben is het vaak niet makkelijk om in slaap te komen.”

Dj-producer en showman David Guetta is al twee decennia lang een van de grootste namen in de wereld van de dancemuziek. Of je nu van edm houdt of een undergroundfan bent, je zult ongetwijfeld van deze alomtegenwoordige Fransman gehoord hebben. Hij heeft al een aantal jaar een residentie bij Ushuaïa op Ibiza en belandt vaak bovenaan de hitlijsten met zijn singles en popachtige remixes.
Zijn recente collabs hebben hem het meeste commerciële succes bezorgd, zoals zijn popnummer Versace On The Floor met zanger Bruno Mars en niet één maar wel vier collabs met rapper Nicki Minaj. Guetta werkte dit jaar ook aan nieuwe muziek met collega-superster Martin Garrix waarbij ze voor de vocals van hun big roomnummer bij Ellie Goulding aanklopten. Ze probeerden het nummer genaamd So Far Away uit op Tomorrowland en op de twee residenties van Martin Garrix op Ibiza voordat het vorige maand offi cieel verscheen.
Ibiza is altijd al erg belangrijk geweest voor Guetta; zijn F*CK ME I’M FAMOUS-feest bij Pacha is al jaren een van de meest spetterende en iconische feesten op Ibiza, ondanks het feit dat hij de laatste jaren van een wekelijks optreden naar sporadische verschijningen is geswitcht. Guetta richt al net zoveel aandacht op zijn residentie bij Ushuaïa, iets waar hij de afgelopen zes jaar mee bezig is. De show heet simpelweg BIG, een goede naam voor een poging om een hoogstaande dure productie te combineren met de vele edmliefhebbers die het klantenbestand van Ushuaïa vormen. Guetta omschrijft BIG zelf als meer een Guetta-concert dan als een typische avond in de club. “Ushuaïa staat voor alles waar het bij moderne dj-optredens om gaat; een enorm podium, waanzinnige productie, het is op alle manieren enorm groots”, vertelde Guetta aan het begin van het seizoen aan DJ Mag Ibiza. “Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat gaaf, maar het lijkt meer op een Guetta-concert of een festivaloptreden dan op een set in een club. Daarom heet de show ook BIG. 10.000 mensen die helemaal uit hun dak gaan, dat is een unieke ervaring.”
Nu het zomerseizoen van 2017 voorbij is zullen de fans niet lang meer hoeven wachten op nieuwe muziek van deze edm-producer; onlangs werd bekend dat hij bezig is met een nieuw album dat volgend jaar zal verschijnen. Deze lp zal het vervolg vormen op zijn vorige album Listen, dat drie jaar geleden verscheen. Guetta heeft al bevestigd dat zijn collab met de controversiële popzanger Justin Bieber genaamd 2U ook op het album zal staan. Veel van de songs voor zijn nieuwe album werden geschreven of zullen worden geschreven op Ibiza, waar Guetta een exclusieve jaarlijkse songwriting- & productieworkshop organiseert. “Ik organiseer elk jaar een schrijfkamp op het eiland, waar iedereen dan samenkomt. Ik huur een kok in en we verzamelen allemaal bij mij thuis - en met we bedoel ik songwriters van over de hele wereld, de VS, Europa - en dan schrijven we de hele dag lang nieuwe liedjes. Er is geen ontkomen aan!” lacht Guetta. “En het internet bij mij thuis is heel slecht, dus we kunnen daardoor ook niet worden afgeleid.” Gezien Guetta’s reputatie als iemand die constant nummer 1- hits eruit knalt is er geen twijfel over mogelijk dat zijn toekomstige werk edm-fans op het eiland en daarbuiten in verrukking zal blijven brengen.