Dash Berlin | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dash Berlin

Dash Berlin

Positie: 
20

Uit: Nederland
Dj-stijl: Emotional dance music
Meest bekend van: Acht opeenvolgende jaren in de DJ Mag top 20
Tune van 2017: Axwell Λ Ingrosso - More Than You Know
Doorbraak dj-producer van 2017: Brooks
3 plaatsen gedaald

Wie was je mentor toen je begon? “Mijn vrienden Pronti & Kalmani zijn er altijd voor mij geweest en ze zijn dat nog steeds.” Welke goede doelen steun je? “Vanaf het begin in mijn carrière heb ik altijd kansarme kinderen ondersteund met onderdak en onderwijs.” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Ik probeer zoveel mogelijk eco-vriendelijke besluiten te nemen in mijn carrière, maar ook in mijn privéleven.” Wie is je favoriete underground dj? “Aphex Twin.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Tiësto kan waarschijnlijk wel een Space Shuttle betalen, dus wordt het hij of Calvin Harris.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Dj’s slapen gedurende dag, ‘s nachts komen we tot leven.”

Voor edm-koning Dash Berlin stond dit jaar in het teken van zijn laatste album We Are Part 2, dat tracks voortbracht als With You, Coming Home en Listen To Your Heart. Ook gaf hij een serie speciale intieme concerten: “Dat bracht me terug naar de vroege jaren, toen ik heel dicht bij de mensen stond.” Volgend jaar wil Berlin dit meer gaan doen.
Daarnaast heeft hij grote sets gedraaid op locaties als Ultra in Kaapstad, Mexico, Korea, maar ook in Miami, dat meer dan acht miljoen keer werd bekeken op YouTube. Natuurlijk ging hij ook gewoon door met zijn residency bij de Marquee nachtclub en het Cosmopolitan Hotel in Las Vegas. “Het gaat al acht jaar lang hard, wat me heel trots maakt en me mijn nickname Mister Vegas heeft opgeleverd”, grijnst hij.