Alok | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Alok

Alok

Positie: 
19

Uit: Brasilia, Brazilië
Dj-stijl: Midtempo edm en house
6 plaatsen gestegen

Het heeft niet lang geduurd voordat Alok - de zoon van de oprichters van Universo Paralello, een dancefestival dat zich zeventien jaar geleden in de Braziliaanse bergen afspeelde - in 2014 een diepe duik nam in zijn thuisland. Met zijn jonge leeftijd van 17 jaar, zijn frisse verschijning en zijn even frisse midtempo versie van door pop beïnvloedde edm en house, wist hij de harten van Braziliaanse glamoureuze party-ready clubbers bliksemsnel te stelen.
Zijn mix van zware, hippe basslines met toegankelijke mierzoete vocals sloeg onmiddellijk aan in het land dat meer sambaritmes dan big-room edm door haar bloed heeft stromen. Vrijwel meteen werd hij een lokale held. Zijn headline-sets in de beste superclubs van Brazilië zoals Green Valley, Anzu en Sirena waren voldoende om hem als nieuwe vermelding op nummer 44 in de lijst van 2015 te plaatsen. Sindsdien is zijn naam wereldwijd bekend.
Vorig jaar tourde hij door Azië, mocht hij tekenen bij Spinnin’ en viel hij onder William Morris management, terwijl hij in 2017 bleef doorgaan met de scalps van de top Europese festivals te claimen, waaronder Tomorrowland en Creamfields. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat we hem met zes plaatsen omhoog hebben zien gaan in de lijst, hij valt nu in de top 20 van de wereld en is Zuid-Amerika’s beste dj.