Afrojack | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Afrojack

Afrojack

Positie: 
8

Uit: Rotterdam, Nederland
Dj-stjil: 'Brie'
Meest bekend van: 'Bleeps' 
Doorbraak dj-producers van 2017: Ravitez

Wie was je mentor toen je begon? “David Guetta.” Welke goede doelen steun je? “Dat is privé.” Op wat voor manier houd je rekening met het milieu? “Wat?” Wie is je favoriete underground dj? “Solomun.” Wie wordt de eerste dj in de ruimte? “Kylie Jenner.” Hoe slaap je ‘s nachts? “Met één oog open.”

Nick van de Wall alias Afrojack verscheen voor het eerst in onze poll in 2010 en stond een jaar later al in de top 10 waar hij sindsdien maar één keer uit weggevallen is en zelfs dan nog maar naar de 12e plaats.
In 2016 liet Nick de popinvloeden van het vorige decennium achter zich en bediende hij zich van een ruim aanbod van invloeden om zijn muziek te onderscheiden van de rest. Hij combineerde trap, dubstep, hiphop en meer voor een van zijn meest gevarieerde optredens tot noch toe. Het is alsof Afrojack nu pas echt tot zijn volle wasdom aan het komen is. Hij positioneerde zichzelf duidelijk als een ware innovator in een omgeving die zo vaak gedomineerd wordt door copycatartiesten wiens idee van ‘anders’ niet verder gaat dan een iets gewijzigde bpm. “Het is gezond om te veranderen, net als met eten. Ook al ben je gek op kip dan betekent dat nog niet dat je elke dag van je leven kip gaat eten; misschien wil je ook wel pizza en pannenkoeken”, vertelde hij ons vorig jaar.
In 2017 bleef zijn honger naar nieuw materiaal constant. Keep It Low met het Nederlands-Indonesische duo Mightyfools is een big roomaanval die mensen dwingt tot bewegen; zijn freemix van Know No Better van Major Lazer is een zachter, vrolijk zomerjuweeltje; Another Life met David Guetta en vocaliste Ester Dean is een knipoog naar het future bassgenre en zijn collab Hands Up met Hardwell kan overal het dak eraf blazen. Mits Afrojack het nummer niet in de open lucht draait, zoals hij dit jaar op vele podia deed. Nick lanceerde Wall Recordings toen hij voor het eerst in onze lijst stond en heeft zich inmiddels ontpopt tot een heuse A&R; hij heeft sindsdien een groot aantal nieuwe artiesten ontdekt zoals D-Wayne, Valentine, Ricky Breaker, Kiida, Ravitez en Ambush, om er maar een paar te noemen. Met al die drukte is het een wonder dat hij nog tijd heeft om te toeren, maar zijn positie als headliner op festivals als Ultra Miami, Tomorrowland, EDC Las Vegas, Balaton Sound en Untold bewijst dat zijn live-schema nog altijd even vol zit. Afrojack ging van hoopvolle nieuwkomer naar een waar internationaal icoon in krap tien jaar, en met zijn huidige koers en snelheid zal hij ongetwijfeld binnenkort de stratosfeer ontstijgen.