#20 - ADE special | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#20 - ADE special

#20 - ADE special

20 jaar ADE
Het Amsterdam Dance Event pakt weer groter uit komende editie; er treden maar liefst 2200 artiesten op, verdeeld over vijf dagen en ruim 450 locaties en DJ Mag NL is daar natuurlijk bij. In dit 20e nummer een uitgebreide special over de 20e editie van 's werelds grootste clubfestival. 

Techno held!
Dave Clarke, bekend als eigengereide anarchist en technische perfectionist, is met de jaren wat gematigder geworden. In Amsterdam is deze technogrootheid precies op zijn plek. Over een ding blijft hij vuur spugen - de commercie die hoogtij viert in zijn vakgebied. 

ADAM tower
ADAM staat voor Amsterdam and Music. Het idee van Sander Groet, een vna de meest bepalende figuren in de danceindustrie, won de pitch die het oude SHell-kantoor aan het IJ een nieuwe bestemming moet geven. Toen kwam de gedachte op: "Shit wat nu? We hebben een toren.' Vast staat dat Amsterdam na opening in 2016 een nieuw multifunctionele hotspot rijker zal zijn! 

Warehouse
The WareHouse Elementenstraat heeft een housegeschiedenis waar je u tegen zegt. Zo'n plek moet je koesteren en danceondernemer Duncan Stutterheim zag de potentie van de vroegere rave-loods. Twee jaar staat The Warehouse alweer succesvol op de dancekaart. Uiteraard ook als ADE-locatie. 

Morodernova
In tech wordt de MoroderNova onder de loep genomen. Deze nieuwe synthesizer van Novation komt exclusief dus beperkt op de markt maar toegezegd is al dat de extra presets ook beschikbaar zullen komen voor de miniNova. Daarmee heb je een betaalbare synthesizer met heel veel mogelijkheden en een waanzinnig geluid. 

Nieuwe koers
Muziekuitgeverij Strengholt vaart een nieuwe koers. De nieuwe general manager Niels Pijpers heeft de ambitie om Strengholt binnen afzienbare tijd als dé go-to muziekuitgever van Nederland te presenteren. Met zijn ervaring voorziet Pijpers een full service muziekbedrijf dat inspeelt op de carrièrewensen van de componist en artiest van nu. 

Attek 
Nieuw talent Attek produceert house en UK garage alsof hij is opgegroeid in een Londense buitenwijk en maakt on-Nederlandse platen waarop hij zware kicks en dikke baslijnen combineert met vrolijke, pakkende melodieën. Niet zo gek dat Armada al interesse toonde. 

One night with...
DJ Borgore zou balletdanser worden maar dat liep toch wel wat anders. Wekelijks is hij nu te bewonderen in club Privilege op Ibiza waar hij een pittige edm-set neerzet op het Live In Color-feest. Muziek maken en het ontekken van (nieuwe) geluiden was en is tot de dag van vandaag een must voor hem. Een nachtje mee met DJ Borgore! 

RME & Babyface
RME heeft zijn Babyface opnieuw uitgevonden. De professionele make-over leverde eigenlijk een vrijwel nieuw product op, de Babyface Pro. Met de nieuwste technologie en een nieuw design is dit een serieuze geluidskaart die voor iedereen interessant is. Met veel handige functies en een eerlijk, hard, strak en diep geluid. 

SINNER & ADE
Voor het tweede jaar op rij pakken ADE en SINNER uit met sublieme collector's items: een nieuwe limited edition conference bag én een stijlvolle zonnebril. Was je niet hebberig, dan word je dat nu wel...

En nog véél en véél meer lees je in DJ Mag NL #20: de ADE Special. Op 22 september in de winkels en nú al in de webshop verkrijgbaar!