RecPlay: Een gloednieuw & ambitieus label | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

RecPlay: Een gloednieuw & ambitieus label

RecPlay: Een gloednieuw & ambitieus label

Een nieuw label is altijd iets bijzonders. Iemand heeft een volledig eigen visie en wil dit graag onder de aandacht brengen door middel van het uitbrengen van muziek. Zo ook bij RecPlay.
 

Wat doet RecPlay precies?
“RecPlay is een collectief van muzikanten met een grote passie voor het schrijven en het mixen van muziek. Of het schrijvers, componisten of producers zijn, wij werken in deze ruimtes met elkaar, en doordat we op deze wijze door elkaar geinspireerd worden maken we muziek wat we echt tof vinden, en wij hopen dat dit gedachtegoed ook in onze muziek uitstraalt.”

Wie zitten er precies achter RecPlay?
“Aan de voorgrond van RecPlay staan twee mensen, en dit zijn Bart Oomen en Huib Schouten. Zij hebben elkaar ontmoet binnen het Wisseloord complex waar Huib een mixing studio heeft voor zijn consultancy werkzaamheden. Van idee naar concept hebben beide heren het label plan opgetuigd naar iets dat tastbaar is, wat vervolgens resulteerde in een extra opname studio voor het talent aanwezig, en een kantoor waar alle zakelijke aspecten van het Record label zijn gehuisvest. De relaxte atmosfeer die hier in het pand heerst zorgt voor een creatieve werkplek die geen enkele dag saai te noemen is, want er zijn altijd nieuwe creatieve invloeden die de dag en dus ook het mix proces vullen waarin een ieder zich bevind. Wisseloord heet exact zoals het opereert. Wisselwerkingen tussen de mensen die hier zijn gevestigd zorgen voor het feit dat wij als collectief goed kunnen werken in deze prachtige locatie gevuld met music history.”

Wat is het precieze doel van RecPlay?
“Voor ons als platenlabel is het van belang artiesten een platform te bieden. Dit is dus ook exact wat wij aan de buitenwereld wilden laten zien toen het idee ontstond om elke dag van de maand december een nieuwe single te releasen van onze verbonden talenten. Zijnde het hier gemixed of gemasterd, wij als engineers van RecPlay zijn altijd betrokken van het begin proces tot aan de eind master. Feedback die technisch is onderlegd is van grote waarde voor producers omdat zij direct kunnen inzoomen op het aspect van een track/mix wat nog niet werkt, en hier vervolgens met ons advies aan te kunnen werken omdat wij de juiste tips geven om het obstakel te tackelen. De producer krijgt direct een nieuw inzicht  en een oplossing aangeboden, die hij vervolgens in zijn verdere producties direct zal en kan toepassen. Waar wij dus ook naar toe willen werken met RecPlay is dat wij een Platen label worden van wereld formaat met doorgewinterde artiesten, maar voornamelijk ook met nieuw talent vertegenwoordigd op het label die bij ons de juiste werkwijze leert op technisch vlak. Niet gebonden aan genres, maar wel aan het collectief verband door samen te werken naar vernieuwende producties.”

Waarin onderscheidt RecPlay zich?
“Waar wij als collectief de focus op leggen is het samen brengen van de juiste mensen voor een productie afgaand op stijl, gevoel, type persoonlijkheid en vibe. Onderscheidend werken in een platen label is denk ik niet mogelijk omdat iedereen streeft naar die ene perfecte hit, dus onderscheiden geloven wij niet helemaal in. Waar we wel in geloven is het proces van het schrijven optimaliseren door heel goed naar onze talenten te luisteren, om vervolgens een oplossing op hun verzoek te verzorgen die precies past bij wat ze vragen.”

Wat zijn de doelen voor de toekomst?
“Op korte termijn willen wij een zichtbaar platform bouwen met RecPlay, waarin wij ons huidige verbonden talent in de spotlight zetten. Je bent als label niks zonder het collectief wat je vertegenwoordigd, en door samen te werken krijgen wij meer voor elkaar dan op individuele basis. Op lange termijn willen wij met RecPlay een platenlabel bouwen wat ver over de Nederlandse grens zal opereren. Internationaal is onze mindset, en hier zullen wij in de komende jaren ook gestaag aan bouwen!”

Genre: