De lekkerste primeurtjes op Qlimax | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

De lekkerste primeurtjes op Qlimax

De lekkerste primeurtjes op Qlimax

Naast de lichten en speciale acts betekent Qlimax ook... veel nieuwe tracks! Daarom zetten wij een aantal primeurtjes op een rij die te horen waren tijdens Qlimax 2016.
 

Inmiddels is het al bijna een maand geleden na een legendarische editie van Qlimax. Terugkeer van Project One, een speciale Blademasterz set en de eerste keer Angerfist op Qlimax. Ja, Q-dance pakte enorm uit dit jaar. Natuurlijk betekent Qlimax voor de artiesten ook iets. Ze kunnen heel wat nieuw materiaal laten horen.

De livesets van Qlimax komen langzaam maar zeker online te staan en dus kunnen we de primeurs in hoge kwaliteit afspelen. We kiezen er een paar uit die beschikbaar zijn.

Project One - Luminosity

Stay with the project, move with the one. We krijgen kippenvel als we dit terugzien. De melodie kennen we van de Headhunterz vlogs en dat in combinatie met de terugkeer maakt deze plaat zo bijzonder.

Project One - One Without A Second

Nog zo'n plaat die de Project One terugkeer laat horen. Catchy melodie en een erg herkenbare sound die we van een paar jaar geleden nog herkennen.

Blademasterz - Melody of the Blade

Brennan Heart blies een tijdje geleden weer leven in zijn oude project Blademasterz. Zo hoorden we eerder al Still Here, maar op Qlimax gaf hij een hele liveset als Blademasterz. Daar kwam onder andere deze voorbij. (Tip: vanaf 10:30 is ie te horen)

Frequencerz & Bass Chaserz - Renegades

Een nieuwe collab van de gevestigde Frequencerz en de opkomende Bass Chaserz. Een flinke bak met drive, stevige kicks en een opzwepende melodie. Die collab is prima uit de verf gekomen.

Frequencerz - The Unknown

Sommige mensen herkennen de melodie. Die komt namelijk van Two Steps From Hell - Heart of Courage. Frequencerz hebben hun eigen draai er aan gegeven met hun bekende sound. Epische track dus!

B-Front & Andy SVGE - Beat The Darkness

B-Front was zo erg onder de indruk van verrassing Andy SVGE dat hij besloot om een collab te maken met de man achter Gravity. Een bijna melancholische melodie met dikke kicks maakt deze track een parel.

B-Front - Beyond Reality

Dit is B-Front zoals we hem kennen. Raw, mysterieus, maar toch ook melodieusch en kneiterhard. 

B-Front - EVP

Hier stonden we wel even van te kijken. Electronic Voice Phenomenon of EVP haalt snoeihard uit met de gated kicks die ineens overgaan naar de andere kicks. En dat met zo'n melodie!

Ran-D - Zombie

Nog zo'n track met een melodie die we kunnen. De klassieker Zombie van The Cranberries heeft een hardstyle jasje gekregen van Mister X-Qlusive. En nog zelf ingezongen ook!

Wij wachten met smart op de volgende setjes die Q-dance online knalt. Geduld is een schone zaak. Welke track vond jij erg vet?

Genre: