Specialist Denis Doeland geeft lezing over overvolle dancescene | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Specialist Denis Doeland geeft lezing over overvolle dancescene

Specialist Denis Doeland geeft lezing over overvolle dancescene

Denis Doeland gaf op 13 september een lazing tijdens het VNPF Congres Podia & Festivals 2017. Hierin besprak hij de ontwikkelingen in de dancescene en gaf hij antwoord op een aantal dringende vragen.
 

Doeland werkte onder meer voor ID&T en helpt als specialist in de digitale wereld bedrijven en organisaties internet en social media toe te passen en zo te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen.

Cijfers: concurrentie op festivalmarkt
De concurrentie onder dj’s en in het festivallandschap is moordend dit jaar. Nog niet eerder in 25 jaar tijd heeft het landschap de omvang gekend die het dit jaar gaat krijgen. Meer dan 400 dance-festivals van meer dan 300 unieke merken die allemaal vechten om de gunst van de festivalganger. Bijna 1.600 Nederlandse dj’s die nationaal tegen elkaar en internationaal opboksen tegen meer dan 37.000 internationale collega’s. 

Dit jaar zal de dance-industrie voor het eerst ervaren hoe het is om in een markt te opereren die overvol zit. Ook het normale festivallandschap ervaart dezelfde druk. Welke inzichten zou je moeten gebruiken om als artiest of festival in de overvolle Nederlandse festivalmarkt jouw weg te vinden? 

Check de lezing van Denis Doeland hieronder:

De presentatie vind je hier. 

Genre: