Nieuw driedaags ‘boutique festival’: Camp Moonrise | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Nieuw driedaags ‘boutique festival’: Camp Moonrise

Nieuw driedaags ‘boutique festival’: Camp Moonrise

Aan het meer van Bussloo zal van 22 tot en met 24 juli een nieuw driedaags festival verschijnen: Camp Moonrise.
 

De zogenaamde ‘boutique festivals’ die momenteel wereldwijd ontstaan zijn relatief kleinschalig en zorgvuldig afgestemd op een specifieke doelgroep. Gehoor gevend aan deze toenemende behoefte aan kleinschaligere en persoonlijkere festivals, verrijst 22 tot en met 24 juni 2018 aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe een nieuw driedaags festival; Camp Moonrise. Een intieme ‘boutique’ weekender die aanvoelt als een korte vakantie en zich onderscheidt door meer ruimte op het terrein, meer tijd voor het programma en verzorgde faciliteiten met meer comfort. De eerste namen van het programma worden begin 2018 bekendgemaakt.

Weekender
Camp Moonrise is de eerste echte boutique weekender van Nederland. Aan het meer van Bussloo, in een serene setting op een prachtige plek op de Veluwe, omringd door bos, groene velden en zandstranden wordt niet alleen live- en elektronische muziek geprogrammeerd maar zullen ook gerenommeerde chefs gerechten serveren op mooi gedekte tafels tussen de bomen. Naast de aanwezige wijnterrassen, een jazzclub en tropische beachbar, biedt Camp Moonrise de nodige verdieping en mindfulness door inspirerende masterclasses, seminars & debatten. Bezoekers kunnen meedoen aan workshops en zich laten verrassen door spektakeltheater en bizarre shows, maar ook ontspannen in hot tubs of met behulp van meditatietechnieken en massages.

Er is geen uitgesproken hoofd- of randprogramma, alles is onderdeel van de tot in de puntjes verzorgde totaalervaring, waarbinnen aandacht voor detail en comfort voor de bezoeker voorop staan. Camp Moonrise wordt een magische minivakantie in een parallel universum, dat her en der aanvoelt als een Wes Anderson-film. Een plek waar je de dagelijkse hectiek kunt loslaten en een uniek nieuw festivalavontuur beleeft.

Boutique Campings
De ruimte en aandacht voor comfort uit zich onder meer in het campingaanbod. Er komen zes verschillende boutique campings: een reguliere camping waar je een eigen tent kunt opzetten, een camping waar vooropgezette tenten staan, een stille (family) camping, een plek ingericht voor campers, tot een luxe camping met eigen receptie waar je een cabin kunt boeken met opgemaakte bedden, houten vloer, koelkast en een hot tub. Daarnaast wordt er een terrein ingericht waar bezoekers zelf een camp in thema kunnen bouwen.

Moonrise Collectief
Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die Camp Moonrise vormen. Na uitverkochte edities van eerdergenoemde festivals, is het tijd voor een alternatief dat aansluit bij de eigen belevingswereld en behoefte. “Het idee voor dit festival is ontstaan uit persoonlijke behoefte en de wens om weer eens echt iets nieuws te organiseren”, vertelt Niels de Geus van Air & Co. “We zijn weer vaker naar andere festivals gegaan, waaronder naar een aantal boutique festivals in Engeland. Daar werd dit idee concreet.” Compagnon Sjoerd Wynia voegt toe dat de verhouding tussen muziekprogrammering en andere elementen van hedendaagse festivals is veranderd. “Onze focus bij Camp Moonrise ligt veel meer bij aandacht en tijd voor kwaliteit in gastronomie, muziek, theater, kunst, wellness, workshops én voor slaapcomfort. Het tempo is anders. Bij aankomst kom je in een relaxte flow die je door het festival leidt. En, je kan je kinderen meenemen.”

Camp Moonrise – An Extraordinary Boutique Weekender
Voor alle leeftijden
Locatie: Meer van Bussloo, Veluwe
Datum: 22 – 24 juni 2018

Tickets en info: www.campmoonrise.nl / De voorverkoop start op 9 januari 2018

Camp Moonrise Weekender inclusief General Camping € 99,50 p.p. (early bird tarief)
Camp Moonrise Weekender inclusief General Camping €129,50 p.p. (regulier tarief)

Genre: