5 tracks waarvan jij niet wist dat ze door Martin Garrix zijn geproduceerd | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

5 tracks waarvan jij niet wist dat ze door Martin Garrix zijn geproduceerd

5 tracks waarvan jij niet wist dat ze door Martin Garrix zijn geproduceerd

In 2013 leek het er dankzij zijn hit Animals op dat Martin Garrix 'ineens' succesvol produceerde. Dat leverde dan weer verwijten op: de Amstelveener zou gebruik maken van ghostproducers. Laat het nou net zo zijn dat het juist Martin Garrix is die al vóór zijn doorbraak - en ook daarna natuurlijk - in de labelcopy staat van de platen van andere artiesten. Aan deze vijf platen werkte Martin Garrix mee, waarschijnlijk zonder dat je er van af wist.
 

1. Shermanology & GRX - Can't You See

Can't You See? De meeste mensen weten het waarschijnlijk wel, en anders is de naam alsnog overduidelijk. GRX is Martin Garrix en onder die naam heeft hij nog wel meer tracks gedaan. Met Shermanology stond hij bijvoorbeeld in de tracklist van de 22 Jump Street Soundtrack. Trouwens ook in de labelcopy: John Dirne, a.k.a. tranceproducer John Marks, die blijkbaar achter de schermen meer productiewerk voor Shermanology heeft gedaan.


2. Kenneth G - Stay Weird

Voor de fame van Animals zat Martin Garrix al bij Spinnin' Records, net zoals Kenneth G. En anderhalve maand na dat monsterdebuut van Animals kwam Kenneth G met de release van Stay Weird, een productie waar Martin Garrix ook voor in de labelcopy staat.


3. Matisse & Sadko vs. Vigel - Tengu

Hoe deze samenwerking precies in elkaar steekt is onduidelijk. Misschien is het nog een restant van Dragon en Break through The Silence, de twee tracks die Martin Garrix al met Matisse en Sadko uitbracht. Maar in de labelcopy van Tengu komen we Alexander Parkhomenko van Matisse & Sadko tegen samen met Martijn G. Garritsen.


4. Avicii - Waiting For Love

Okay, deze wist je misschien al. Beiden Martin Garrix en Avicii gaven het zelf namelijk al toe op social media, Avicii superhit Waiting For Love produceerde de Zweed samen met Martin Garrix. En ook al staat Martin Garrix niet officieel in de titel, je kunt zijn naam wel gewoon terugvinden in de labelcopy van Avicii's album.


5. Yes-R - De Wereld Rond

In september 2012 - lang voordat Animals een hit was dus - kwam Yes-r met zijn album Fashion. En daarop staat De Wereld Rond, een danceplaat waarvoor Martijn G. Garritsen netjes in de labelcopy staat. Een voorbode voor wie er een jaar later nou echt de wereld rond ging vliegen...


Foto Martin Garrix 
Tekst Pieter Leijten

Genre: