Garrix wint rechtszaak – hoe zat het ook alweer? | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Garrix wint rechtszaak – hoe zat het ook alweer?

Garrix wint rechtszaak – hoe zat het ook alweer?

Afgelopen woensdag won Martin Garrix de rechtszaak tegen zijn voormalig manager Eelko van Kooten. Volgens Van Kooten zou Garrix schuldig zijn aan contractbreuk, maar dat is door de rechter van tafel geveegd.
 

"Ik ben blij met deze uitkomst, niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere DJ's/producers, omdat deze zaak niet alleen om mij ging maar om al mijn collega artiesten."

Volgens de rechter stond Martin Garrix in zijn recht toen hij zijn contract met platenlabel Spinnin’ Records ontbond. Inmiddels is Spinnin’ Records verkocht door Van Kooten aan Warner Music.

Hoe zat het ook alweer?
Volgens Martin Garrix werd hij bij het tekenen van zijn eerste contract in de maling genomen door Van Kooten. Hij zou namelijk een wurgcontract hebben getekend dat al zijn muziek overdroeg aan Spinnin’. Hiermee was hij niet de baas over zijn eigen muziek. Dit gebeurde toen Martijn Garritsen (zijn echte naam) zestien jaar oud was.

Garrix tekende ook een contract bij Music Allstars Management, het managementbureau van Van Kooten. dit contract verbrak hij in 2015. Volgens de rechter was dit geoorloofd. Garrix stond in zijn recht.

Eind 2015 kreeg Garrix had Spinnin’ de muziekrechten van Garrix al teruggegeven. Wel mocht Van Kooten de tracks van Garrix blijven exploiteren.

Toch bleef Van Kooten volhouden dat Garrix vals had gespeeld en schuldig was aan contractbreuk, omdat hij naar een ander label vertrok.  Woensdag besliste de rechter dat de contracten bij zowel het label als het managementbureau zullen worden vernietigd.

Er wordt nog bekeken wat de schadevergoeding aan Garrix zal zijn. 

Genre: