Martin Shkreli zegt zeldzaam album Wu-Tang Clan te willen verkopen | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Martin Shkreli zegt zeldzaam album Wu-Tang Clan te willen verkopen

Martin Shkreli zegt zeldzaam album Wu-Tang Clan te willen verkopen

Er werd maar één kopie van dit album verkocht, geveild voor 2 miljoen dollar. Nu zet de beruchte koper het album op eBay...
 

Martin Shkreli wil het zeldzame Wu-Tang Clan album 'Once Upon A Time In Shaolin' verkopen. De omstreden ondernemer zette het album - er bestaat werkelijk maar één kopie van - op eBay.

Shkreli kocht het album van W-Tang Clan in 2015 en hij zou er 2 miljoen dollar voor hebben betaald. Bij de aankoop hoort de afspraak dat het album niet gekopieerd of verspreid mag worden tot het jaar 2103. De rijke ondernemer mocht het album wel gratis weggeven of afspelen tijdens luistersessies. Dat deed Shkreli een paar keer, bijvoorbeeld tijdens livestreams nadat Donald Trump tot president werd verkozen, of nadat Shkreli zelf werd schuldig bevonden voor beursfraude. Winst maakt de beruchte Shkreli nog niet op het album, het hoogste bod op eBay staat momenteel op iets meer dan 1 miljoen dollar.

De Amerikaanse ondernemer Martin Shkreli komt in 2015 in opspraak wanneer één van zijn farmaceutische bedrijven exclusieve rechten koopt om het medicijn Daraprim te produceren. Onder Shkreli stijgt de prijs van het medicijn ineens met 5000%. Daarnaast wordt de ondernemer in 2017 ook nog schuldig bevonden aan het plegen van beursfraude.

Foto Pierre Lecourt (cc) 
Tekst Pieter Leijten

Genre: