'Lachgas verkoop met 400% gestegen in Nederland' | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

'Lachgas verkoop met 400% gestegen in Nederland'

'Lachgas verkoop met 400% gestegen in Nederland'

Dat Nederland een drugsimago heeft, is algemeen bekend. Wiet wordt gedoogd en er zijn veel buitenlanders die pillen van Nederlandse makelij onderschatten. En nu kijkt het buitenland op van het gebruik van lachgas.
 

Distikstofmonoxide (N2O) is beter bekend als lachgas. Er zijn ongetwijfeld mensen tussen jullie die lachgas wel eens geprobeerd hebben, maar voor degene die van niks weten, een beknopte introductie.

  • Lachgas is een gas die vaak gebruikt wordt bij operaties als verdovingsmiddel. De laatste jaren is lachgas steeds populairder geworden als drug, met name als partydrug zoals op feestjes en festivals. Lachgas wordt ingenomen door middel van patronen (die normaal gebruikt worden voor slagruimspuiten) en ballonnen. De lachgas wordt in de ballon gespoten door een slagroomspuit of door een zogenoemde cracker.
  •  
  • Vervolgens wordt lachgas geïnhaleerd, waardoor de gebruiker meer lachgas dan zuurstof naar binnenkrijgt. Hierdoor ontstaat er een roes in het hoofd. Ook hoor je geluiden op een andere manier, kan je duizelig worden en ben je (zoals de naam doet vermoeden) lacherig en vrolijk. Voor meer informatie over lachgas, check de pagina van drugsinfoteam.nl

Op festivals is het ook steeds een bekender gezicht, de ballonnen met lachgas. Het is hier in Nederland behoorlijk populair geworden, want de afgelopen twee jaar is de verkoop van het middel gestegen met 400 procent. De BBC deed een onderzoek naar het gebruik hier in Nederland:

The reggae crowd recommended ordering it online - or buying it in Blokker. Could the most popular Dutch hardware chain be supplying a legal high? I entered the store, passing ironing boards and packed lunch boxes. "Excuse me, do you sell laughing gas canisters?" Without hesitation, the middle-aged shop assistant turned around, reached inside a cupboard behind the counter, and handed over a small box containing 10 silver cartridges.

Je kan het volledige artikel van de BBC hier terugvinden.

Beeld ProMo-Cymru/flickr

Genre: