Tommie Sunshine in After The Raves | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Tommie Sunshine in After The Raves

Tommie Sunshine in After The Raves

Wat vet! Er is een nieuwe serie op Red Bull TV, genaamd 'After The Raves'. In deze serie neemt Tommie Sunshine je mee in de wereld van EDM. Hij komt onder andere in Los Angeles, bij Mysteryland, Ibiza en uiteraard Nederland. In After The Raves spreekt hij bijvoorbeeld Hardwell, Afrojack en andere grote en minder grote artiesten uit de electronische dance music. Inmiddels is het vier jaar geleden dat het avontuur begon: van concept tot nu.
 

Tommie Sunshine (links) is een hardcore-raver die veranderde in een dj-producer. Toen hij voor het eerst uitging, in de jaren 80, was er nog niet eens housemuziek. Hij ging gewoon dansen. Uiteindelijk zei Felix The Housecat tegen hem: ‘Jij moet muziek met mij gaan maken!’ Tommie Sunshine is de host van het programma After The Raves dat te zien is op Red Bull TV. Wij spraken Tommie over hemzelf en uiteraard over After The Raves en zijn immense liefde voor housemuziek.

Waar kwam het idee voor After The Raves vandaan?
“Danny Lee, de producer van het programma maakte een video voor Jay-Z in Brooklyn en hij vroeg mij of ik het wilde presenteren. Na afloop was hij erg tevreden en vroeg hij of we niet samen wat konden gaan doen. Al snel gingen we brainstormen en vertelde ik met wie ik wilde spreken.”

Dan moet je zo’n concept bij een medium uitzenden. Hoe kwamen jullie bij Red Bull?
“Elke keer als we een partij belden, werd er vanzelf gezegd: ‘We can’t wait to get our hands dirty on this EDM-stuff’. Ik hing dan direct de telefoon op! Ik wilde geen sell-out zijn, het gaat niet om het geld. Als we het doen, moet het op de juiste manier. We moeten vrijheid hebben om de dancecultuur te behouden en niet om het te verkopen. Uiteindelijk dachten we dat het niets meer zou worden, maar een aantal dagen later moest ik naar LA komen voor een meeting met Red Bull. Ik was direct enthousiast! Red Bull heeft bijvoorbeeld de Music Academy en zal het ons laten doen, zoals het gedaan moet worden. In no-time schoten we al de pilot.”

En toen ging het snel…?
“Zeker! Binnen zeven weken hadden we acht episodes geschoten. Het was extreem vermoeiend, maar ook geweldig om te doen. We zijn de halve wereld over gevlogen, maar het was fantastisch. Het was niet dat we ontzettend veel tijd hadden, het moest erg snel.”

Waarom ben jij de juiste persoon om de show te hosten?
“Ik denk omdat ik echt houd van deze cultuur. Echt diep. Ik denk ook dat ik erg goed ben in het houden van gesprekken met mensen. Waar die liefde vandaan komt? Ik was altijd  een beetje een hippie en ik zocht halverwege de 80’s naar iets wat mijn generaties’ versie was van de hippiecultuur en ik vond het in Acid House. Dat was net zo revolutionair als de muziek in de jaren 60. Ik was een wit persoon uit de buitenwijken van Chicago. Mijn wereld stond op zijn kop toen ik op feesten stond tussen allerlei andere mensen. Donkere mensen, Mexicanen, Aziaten, homosexuelen, noem maar op. En iedereen ging met elkaar om!”

Genre: