#FF: 12 Nederlandse future bass house artiesten die een gouden toekomst voor zich hebben | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#FF: 12 Nederlandse future bass house artiesten die een gouden toekomst voor zich hebben

#FF: 12 Nederlandse future bass house artiesten die een gouden toekomst voor zich hebben

Twee weken terug publiceerden we al 10 jonge toptalenten in de Nederlandse muziekindustrie waarvan we de komende jaren veel zullen gaan horen. Vandaag focussen we ons in deze #FutureFriday op de 12 nog vrij onbekende Nederlandse future bass house artiesten die ervoor kunnen zorgen dat de Nederlandse eer hoog wordt geworden in het futurebass-landschap.
 

De rubriek (#FutureFriday) staat in het teken van future - en bass house artiesten met een noemenswaardige ontwikkeling. Daarnaast zullen er andere hoofdrolspelers aan het woord komen die zich op een bijzondere manier onderscheiden binnen deze genres en zullen er artikelen gewijd worden onder de noemer #FF die gaan over de toekomstige rol van future - en bass house binnen het dancelandschap. Toekomst is als het ware het codewoord.

Dat future - en bass house muziek ook niet is achterbleven in Nederland, is natuurlijk een feit. Wekelijks brengen tientallen artiesten tracks op de markt die vervolgens terugkeren in welbekende radioshows als Heldeep -, Hexagon-, en Heartfeldt Radio. In deze #FutureFriday hebben we daarom de crème de la crème van de Nederlandse future bass house industrie op een rij gezet. Te beginnen met...

 

12. Zapre

Zapre, de artiestennaam van Zapre Gulev, is één van de artiesten die ons erg nieuwsgierig heeft gemaakt. Zapre dropte al meerdere remixes en originals, zoals IDMB: een snoeiharde basstrack die werd gesupport in de radioshow van Mr. Belt & Wezol. Met zijn remix van Drank & Drugs wisselt hij nog wel eens af in zijn sound. We zijn benieuwd what's coming up next!

 

11. RAI

RAI is mogelijk één van de namen die je al wel eens bent tegengekomen. De Utrechtenaar Raí Kooijmans dropte een klein half jaar geleden deze heerlijke track op Armada Deep. Tot op de dag van vandaag begrijpen we niet waarom deze track niet meer support heeft gevangen.

 

10. Sonny Bass

Sonny Bass is een artiest waar we nog niet zo heel veel van afweten. De tracks die hij produceert hebben een JAUZ-achtige vibe. Ondanks dat de bass en trap/dubscene in Nederland nog niet heel erg op gang komt, zal het ons niet verbazen als deze Amsterdammer internationaal een keer wordt opgepikt.

 

09. THB

Ook in Hilversum zit het talent, want de 17-jarige THB knalde al een aantal collabs op de markt. Gisteren kwam daar nog eens zijn orginal release Legacy bij. Absoluut een track met een typische future sound!

 

08. Giocatori

In deze lijst komen niet alleen maar soloplayers voorbij, want het trio Giocatori zorgt voor een welverdiende afwisseling in deze lijst. Met hun future trap remixen ze voornamelijk tracks van Lil' Kleine en Ronnie Flex. Bovenstaande track is daar een heerlijk voorbeeld van!

 

07. Roy Greco

Hard, future en opbeurend. Dat is Roy Greco in een notendop. Deze Amsterdamse artiest pakte al een keer support in de radioshow van Don Diablo met zijn collaboration van Raindrops. Wij lichten liever zijn track Comeback uit in deze top 12 lijst!

 

06. LOOT

LOOT valt net buiten de top 5, maar is zeker niet minder dan de rest. De Rotterdamse LOOT valt ons voornamelijk op door zijn geprocudeerde remixes. Zijn sound heeft een typerend geluid, maar past toch perfect binnen deze lijst. Naast bovenstaande remix produceerde LOOT ook een remix van Martin Garrix's Poison die ook zeker het luisteren waard is.

 

05. Robby East

Robby East pakte een tijdje terug een geweldige hit samen met de Noorweegse breakthrough artist Jonas Aden. Maar ondanks deze hype keerde Robby East back to the roots en produceerde hij gewoon lekker verder met een aantal orginals en collabs. En dat werpt zijn vruchten af, want ook hij kreeg support te pakken in de radioshows van Don Diablo en Oliver Heldens. De hier bovenstaande track is daar een voorbeeld van.

 

04. Jordi Rivera

Deze Amsterdammer kwam al terug in onze lijst twee weken geleden, maar mag uiteraard ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Onbekend, maar toch al zo ver! Van zijn track Cereal Killer kunnen we dan ook alleen maar genietend stil zijn.

 

03. Debris

De top 3 wordt geopend door niemand minder dan Debris. Zijn Aziatische tour was een groot succes en dat geldt uiteraard ook voor zijn tracks. Wij vinden Game Over persoonlijk de lekkerste uit zijn gehele trackcatalogus. Overigens zeker niet minder belangrijk: Debris keert om de twee weken terug met een mixshow die wordt gevuld door een aantal befaamde guestartiesten.

 

02. Assix

Op nummer 2: de Nederlander Cas de Waard, oftewel Assix. Deze sound is er eentje die we nog veel vaker willen horen. De zestienjarige Cas is overigens nog niet zo heel lang opvallend aanwezig in de scene, maar zijn tracks zijn zonder twijfel van uitzonderlijke klasse.

 

01. Joey Rumble

Onbetwist de nummer 1 in deze lijst. Joey Rumble kent gigantische successen met meerdere tracks. Killing Me is daar het grootste voorbeeld van. Er kwam zelfs een hele remixcontest van de track en de tientallen inzendingen toonden duidelijk de hype van het nummer. Inmiddels is Joey terug met een nieuwe track: Get Ready. Wij verwachten dat Joey Rumble nog wel even door gaat met produceren en uiteindelijk één van de Nederlandse grootste toptalenten wordt in de future bass house scene.

Beeld:
Debris

Genre: