#FF: 12 shuffles van Oliver Heldens die hem een beetje awkward maken | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#FF: 12 shuffles van Oliver Heldens die hem een beetje awkward maken

#FF: 12 shuffles van Oliver Heldens die hem een beetje awkward maken

Wat begon als een grap eindigde als snel in een regelrechte hype. De shuffletjes van Oliver Heldens zien we overal terug: achter de dj booth, voor de dj booth, in de coulissen, op de dansvloer en soms zelfs op de dj booth. Tja, aan populariteit ontbreekt het in ieder geval zeker niet, want ze worden met gemak overgenomen door de uitbundige menigte. He-le-maal te crazy voor woorden natuurlijk, maar aan de andere kant ook best wel awkward...
 

Zijn beroemdheid pakte hij vooral met tracks zoals Gecko, Shades of Grey, Bunnydance en shuffles! Oliver Heldens is een niet te missen naam in de scene en daar zijn de shuffletjes natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Laten we beginnen bij het begin: 

1. Het ontstaan van de Ollieshuffle

Voor de mensen die even kwijt waren hoe de shuffle er ook weer precies uitzag, dit is de typische Ollieshuffle. Terwijl een aantal pruikachtige gekleurde dames de shuffles van Ollie onder de knie proberen te krijgen, steelt Oliver alvast de show met zijn spectaculaire moves.

 

2. Zie hier deel 2: Niets is te moeilijk!

Nope, of het nou vóór de dj booth aan is op slippers, skeelers of skies: Oliver kan het allemaal. Zie hier het prachtige exemplaar van een Ollie met een vlag om zijn shufflebody. Gegarandeerd dat jij meer moeite hebt met je shuffles als er een vlag om je keel geknoopt zit. Voor de echte pro's: Hijs net zoals Ollie even je broek halverwege een keer op!

 

3. De rage duurt maar voort: Zelfs Tiësto wil er een keer aan ruiken

Jááá, de doorbraak is natuurlijk officieel als niemand minder dan Tiësto jouw shufflepasjes wil leren. En dat gebeurde: In een verlaten kleedkamer leert Ollie met trots zijn moves aan Tiësto. Tiësto creëert in ieder geval de indruk dat hij nu toch echt de shuffle onder de knie heeft.

 

4. En terwijl Oliver ondertussen nog even doorshuffled aan de Spaanse Costa...

 

5. voert Tiësto de subtiele Ollieshuffle nagenoeg perfect uit tijdens AMF!

 

6. Het is toch wat hè. Zelfs Tiësto kan zijn tranen van geluk niet bedwingen...

 

7. Maar we dwalen alweer af: Terug naar Ollie's shuffletje!

Want ook de Tomorrowland mainstage moest eraan geloven.

 

8. De trend gaat maar door en dit keer is het de beurt aan...

Niemand minder dan Dillon Francis!

 

9. En hoe dat eindigde is duidelijk te zien in de foto hieronder

Dillon raakte halverwege de shuffle-tutorial de draad volledig kwijt en dat zorgde ervoor dat zijn moves en armen alle kanten op gingen.

 

10. Ollie's shuffletje komt overigens ook terug in een konijnenkostuum van zijn track Bunnydance

Het kan toch haast niet anders dat Ollie hier in zit? Maar waarom dan dat konijnenpak? Misschien wel om zijn shufflepopulariteit een beetje anonieme kracht te geven!

 

11. Wij zullen Ollie in ieder geval gewoon herinneren als de shufflekoning die een beetje awkward blijft

 

12. En wat vindt Ollie er eigenlijk zelf van? Ollie kan er alleen maar om lachen en je raadt het natuurlijk al: SHUFFLEN, SHUFFLEN BABY!

Tekst:
Melvin van der Waal

Beeld:
Oliver Heldens