My First Gig: Sander Van Doorn | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig: Sander Van Doorn

My First Gig: Sander Van Doorn

“Mijn eerste DJ gig was ruim tien jaar geleden in Lousanne, Zwitserland. Ik begon met produceren, maar kon eigenlijk nog niet eens heel goed draaien."
 

"Toch mocht ik voor mijn eerste DJ gig draaien in het buitenland, wat voor een beginnende DJ heel wat was. Ik was blij dat ik geboekt werd en al helemaal dat ik in Zwitserland mocht staan. Ik werd zelfs ingevlogen, dus dat was meteen mijn eerste zakelijke vlucht. Mijn vriendin was helemaal vanuit Nederland met de nachttrein naar Zwitserland gekomen om mij te supporten. Destijds draaiden we nog met vinyl en er stond 600 man publiek in een soort geïmproviseerde club die meer weg had van een buurthuis. Ik had nog nooit voor zo’n groot aantal mensen gestaan, dus ik was heel zenuwachtig. Alles wat mis kon gaan, gaat op zo’n moment ook mis. De naald skipte gelijk bij de eerste plaat en ik hoorde later dat het een Hardstylefeest was, terwijl ik tijdens mijn set doodleuk Club House aan het draaien was.

 

Omdat ik wat later aankwam en gelijk moest draaien, zijn we daarna nog even gebleven om te genieten van het feit dat het mijn eerste echte optreden was en daarna moesten we gelijk weer terug naar Nederland, want ik moest gewoon werken de volgende dag.

 

Gelukkig heb ik nu ink wat jaren ervaring en gaat er bijna nooit meer wat mis. Je hebt hooguit te maken met was technische geluidsproblemen, maar de geluidstechnici van tegenwoordig zijn zo snel, dat het publiek er vaak bijna niets van merkt.”

www.sandervandoorn.com

Genre: