#FF: 5 festivalstages waar je als future- en bass house fan naar uit moet kijken | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#FF: 5 festivalstages waar je als future- en bass house fan naar uit moet kijken

#FF: 5 festivalstages waar je als future- en bass house fan naar uit moet kijken

Deze zomer staat er weer veel op de planning qua festivalplanning. Ook de groei van future- en bass house is niet onopgemerkt gebleven in het dancelandschap. Vandaar dat wij in deze #FutureFriday vijf Nederlandse future- en bass house stages hebben uitgezocht die jouw hart sneller zal doen kloppen.
 

De rubriek (#FutureFriday) staat in het teken van future - en bass house artiesten met een noemenswaardige ontwikkeling. Daarnaast zullen er andere hoofdrolspelers aan het woord komen die zich op een bijzondere manier onderscheiden binnen deze genres en zullen er artikelen gewijd worden onder de noemer #FF die gaan over de toekomstige rol van future - en bass house binnen het dancelandschap. Toekomst is als het ware het codewoord.

1. Mysteryland - Mainstage

De mainstage van Mysteryland ziet er dit jaar veelbelovend uit. Op de zaterdag treden artiesten zoals Curbi, Don Diablo en Galantis aan in Haarlemmermeer. Ook de zondag belooft veel goeds, want niemand minder dan Tchami betreedt die dag de decks. Mysteryland vindt dit jaar plaats op 27 en 28 augustus, dus vergeet niet je kaartje te halen!

 

2. Amsterdam Open AIR - GirlsLoveDJs

Met niemand minder dan Moksi, Joe Stone, Mr. Belt & Wezol en Blonde ziet de line-up van de GirlsLoveDJs-stage op Amsterdam Open AIR er geweldig uit. Het is een mooie afwisseling tussen pure future sounds en diepere bass sounds. Ook What So Not's hardere trapsound zal op deze stage zeer zeker een aanrader zijn om mee te maken.

 

3. 18hrs Festival - 44Bass

Yup, misschien wel de dikste bass house stage en programmering van dit jaar. Het is niet zo zeer een stage die veel future sounds zal bevatten, maar de bass house gaat jouw oortjes echt wel vermaken. Britse bass house-koningen Cause & Affect, DJ Q en verleidelijke bass house-gigant Low Steppa zullen hier gaan zorgen voor een ontzettende lekkere stage. Bass house was nog nooit zo lekker tijdens 18hrs Festival!

 

4. WiSH Outdoor - Mr. Belt & Wezol's Music Club

Natuurlijk zijn de mannen van Mr. Belt & Wezol ook hier te gast op hun eigen stage. Ze hosten hun eigen stage en daarnaast komen er een aantal bekende namen voorbij. Zo zijn onder andere Pep & Rash en Lucas & Steve twee combi's waren ontzettend naar uitgekeken kan worden. Nog even wachten helaas, want WiSH vindt pas begin juli plaats!

 

5. Triangle Festival - London

Dit is zeker één van de toppers van de lijst. De London-stage op Triangle Festival voorspelt heel veel moois. Bovendien is het de eerste keer dat de organisatie van Triangle het indoor verlaat en het zonnetje opzoekt. Onder andere Hannah Wants, Low Steppa en DJ Q staan geprogrammeerd tijdens Triangle. De London-stage zal dus vooral een bass house karakter gaan vormen, maar wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Tekst:
Melvin van der Waal

Beeld:
18hrs Festival