Magneet Festival in samenwerking met ID&T | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Magneet Festival in samenwerking met ID&T

Magneet Festival in samenwerking met ID&T

‘FINANCIËLE PROBLEMEN’ Magneet Festival dat jaarlijks in Amsterdam-Oost gehouden wordt, werkt sinds april 2014 samen met ID&T. Het culturele event kampte met financiële tekorten, maar met het oprichten van Magneet Festival BV is de toekomst veilig gesteld.
 

Voortbestaan

Jesse Limmen, oprichter van de Magneetbar, zegt in een persbericht blij te zijn met de samenwerking. Magneetbar begon als feesttent op grote festivals als Lowlands en kreeg in 2011 een eigen event; Magneet Festival. In 2013 werd de Amsterdamse festiviteit met grote financiële tekorten afgesloten en De Stichting Magneetbar beschikte over onvoldoende middelen om schuldeisers te betalen. De komst van ID&T speelt een hoofdrol bij het voortbestaan van Magneet.

ID&T

Het van origine Nederlandse ID&T is een van de grootste evenementenorganisatoren op het gebied van elektronische dancemuziek. Sinds vorig jaar is het bedrijf onderdeel van het Amerikaanse entertainmentimperium SFX. ID&T is het brein achter grote evenementen als Thunderdome en Sensation.

 

Magneet Festival BV
Sinds april 2014 zijn Magneet Festival en ID&T een BV gestart en de komende editie wordt door deze nieuwe onderneming georganiseerd. Aan de opzet van het festival verandert niets en ook de duur - vier weekenden in augustus/september – blijft ongewijzigd. Locatie is wederom het Amsterdamse Zeeburgereiland.

 

Powered by Club Judge

(Afbeelding: Nina Olivari)

Bekijk hier de aftermovie van Magneet Festival 2013:

Bekijk de video
Genre: