Hardcorelegende Outblast neemt afscheid tijdens Masters of Hardcore | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Hardcorelegende Outblast neemt afscheid tijdens Masters of Hardcore

Hardcorelegende Outblast neemt afscheid tijdens Masters of Hardcore

Zaterdag vindt er tijdens Masters of Hardcore iets heel speciaals plaats. Hardcorelegende Outblast zal hier voor het laatst op het podium staan. Een bijzonder moment voor een van de grootheden van de hardcorescene en vanzelfsprekend voor het publiek.
 

Op 21 oktober 2016 verscheen er een lang bericht vanuit Outblast op social media. Hieruit bleek dat hij zal stoppen als hardcore dj-producer:
“All things come to an end. It is time to end my professional career as hardcore artist. On the 25th of March 2017 I will be on stage for the last time as Outblast, at the event that gave me all. The Outblast saga started with Masters of Hardcore and it will end with Masters of Hardcore.”

De reacties onder het bericht waren hartverwarmend. Grootheden uit de scene als Angerfist, Miss K8 en Nosferatu lieten weten veel aan de dj te hebben danken. Maar ook zijn fans reageerden geschokt, maar stonden volledig achter de keuze. Outblast staat te boek als een van de grootste hardcore-dj’s aller tijden. Hij is bekend van bijvoorbeeld anthems van Masters of Hardcore en Dominator en natuurlijk Unleash The Beast (ft. Korsakoff). Tijdens Masters of Hardcore zal Outblast zijn allerlaatste optreden ooit geven.

Outblast:
“Ik ben meer dan zeker dat dit de juiste beslissing is. Begrijp me niet verkeerd, hardcore is mijn leven. Maar het was onvermijdelijk dat deze dag zou komen. Naast mijn werk als producer en dj ben ik ook zeer actief achter de schermen. Ik werk als creative advisor voor events als Masters of Harcore, Dominator, Syndicate, Supremacy enzovoort. Daarnaast ben ik eigenaar van Most Wanted DJ Agency, een agency dat de grootste harder styles dj’s vertegenwoordigd.”

Inmiddels is hij full-time Creative Director voor Art of Dance en is hij ook onlangs vader geworden. Outblast vindt het niet eerlijk om op het podium te blijven staan, terwijl hij zich niet voor de volle 100% in kan zetten. Hierdoor kiest hij ervoor om zich volledig achter de schermen in te zetten. Hij blijft dus in de hardcorescene, alleen niet op het podium. 

Genre: