Nederlandse vj behoorlijk populair in Amerika | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Nederlandse vj behoorlijk populair in Amerika

Nederlandse vj behoorlijk populair in Amerika

Internationaal doet Nederland het erg goed als het om dj’s gaat, maar dat niet alleen: ook vj’s zijn erg interessant voor het buitenland.
 

Veejays.com, de grootste Nederlandse video jockey bemiddelaar (vj), berekende dat inmiddels de helft van de omzet uit het buitenland komt. Vijf jaar geleden was dit nog maar ongeveer een kwart. Voornamelijk Amerika heeft een oogje op de Nederlandse vj’s en daarom kampen wij nu met een groot tekort.

Nederland talentenland
De populariteit van de Nederlandse vj’s, die verantwoordelijk is voor de live videoshows op grote evenementen, is voornamelijk te danken aan de mix van kwaliteit en creativiteit. Vooral de VS en Zuid-Amerika tonen belangstelling. ”Voor shows van topartiesten zoals Beyonce, Stromae en Madonna en grote festivals zoals Mysteryland zijn videodecors letterlijk beeldbepalend geworden. De vj is een sleutelrol gaan spelen in de beleving en magie van een show”, vertelt Hidde Kros, eigenaar van Veejays.com.

Talent gezocht
Dat ontging de VjAcedemy niet. Om Nederland ook op het gebied van vj-ing aan de mondiale top te houden, wordt er op zaterdag 4 april een kennismakingworkshop georganiseerd in de Amsterdamse Sugar Factory. Hierin maken beginnende vj’s en geïnteresseerden kennis met het vak. Het doel hiervan is het creëren van prachtige visuals die direct indruk maken. De deelnemers met het meeste talent worden uitgenodigd om op 23 april te strijden in een beeldbattle tijdens een speciaal event in Paradiso. De beste vijf mogen een jaar lang een opleiding volgen tot vj en gaan de hele wereld over. Voor meer informatie en aanmelden (voor 2 april) klik je hier.

VjAcedemy is de oudste en bekendste vj-opleiding van Nederland met als doel dit nieuwe beroep een hoger plan te tillen en meer mensen kennis te laten maken met veejayen.

www.vjacademy.nl
www.facebook.com/vjacademy
www.veejays.com

Kennismakingsworkshop
4 april, vanaf 12:00 tot 17:00
Sugar Factory, Amsterdam

VjAcademy Night
23 april, vanaf 23:00 uur tot 2:00 uur
Paradiso, Amsterdam

Genre: