10 live-acts die meer dan de moeite waard zijn | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

10 live-acts die meer dan de moeite waard zijn

10 live-acts die meer dan de moeite waard zijn

Je favoriete dj bezoeken is leuk, vooral als hij feilloos een paar tracks mixt. Maar een act die nog meer op een stage doet, is leuker én indrukwekkender. Plus, het zorgt voor meer interactie met het publiek, jij dus! De volgende (live)acts zijn zeker de moeite waard om te bekijken.
 

Disclosure
Laten we gelijk groot beginnen. De Britse mannen mogen niet ontbreken als het gaat om liveacts. Op het podium staan ze met gear van Roland, zoals synthesizers en drum pads en natuurlijk zingen ze zelf ook met af en toe een gast er bij. Samen met een indrukwekkende lichtshow is Disclosure zeker de moeite waard om te bezichtigen (indien het lukt).

Massive Attack
Vorige maand waren ze nog in Nederland, in de HMH te Amsterdam en het Klokgebouw in Eindhoven. De triphop pioniers uit Engeland zijn dan niet dj’s, maar ze maken wel elektronische muziek. Op het podium staan ze met een hele band hun muziek te spelen met natuurlijk traditionele instrumenten, maar ook drumpads en synthesizers. Naar verluid waren de shows in Nederland ontzettend goed, dus mochten ze ooit weer naar Nederland komen, moet je ze zeker checken!

Pendulum
Legendes op het gebied van drum & bass. Een lange tijd traden ze niet meer op, maar binnenkort zijn ze weer als groep te vinden op Ultra Music Festival. Miami is niet echt dichtbij, maar binnenkort zijn ze in de Melkweg bij Noisia Invites (hoewel dit een dj-set is). De heren gaan met (bas)gitaren, drums en synthesizers het podium op om de bekendste tracks te spelen en dat klinkt ook heel goed.

Pablo Nouvelle
De Zwitser was vorige week nog bij De Wereld Draait Door te gast. Hij mixt elektronische muziek met soul en heeft al twee albums op zijn naam staan, zijn tweede album is uitgebracht op het label van Armin van Buuren. Hij stond in de vorige editie van DJ Mag NL en trad afgelopen week op in Paradiso. Men kan veilig zeggen dat het goed gaat met Pablo Nouvelle.

 

The Prodigy
Nog een legendarische Britse act. Iedereen kent wel de tracks ‘Smack My Bitch Up’ en ‘Firestarter’. De band is zelfs vernoemd naar een synthesizer van Moog. Live treden ze op met drums, gitaren en natuurlijk de bekende vocalisten Keith Flint en MC Maxim. Zij weten wel hoe ze het publiek moeten opzwepen. Vorig jaar stonden de mannen nog in de HMH in teken van hun album ‘The Day Is My Enemy’.

Jeff Mills
De Amerikaanse Detroit-Techno pionier staat inmiddels bekend als een van de grote mannen van de technoscene. Ook live laat hij zien waarom hij de bijnaam The Wizard heeft gekregen. Hij staat op stage niet alleen te draaien, maar gaat ook te werk met zijn geliefde Roland TR-909 Drummachine. Eigenlijk zijn de twee niet meer van elkaar weg te denken. Ook trad hij met regelmaat op met een orkest. De man brengt klassieke muziek samen met techno. Mooi en bijzonder.

De Sluwe Vos presents: Kontra Live
De Deventenaar kwam vorig jaar met zijn debuutalbum Kontra en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse house/techno scene. Met zijn Kontra Live tour zette De Sluwe Vos zichzelf groot op de kaart door met verschillende artiesten op te treden. Tijdens het concert waren tracks van het album te horen met bijvoorbeeld de percussieband Stick House en rapper Sticks van Opgezwolle en Fakkelbrigade. De tour is helaas voorbij, maar mocht het terugkomen, moet je er zeker bij zijn!

Moderat
Het Duitse trio Moderat komt binnenkort met hun derde album met de toepasselijke naam III. Bij een albumrelease hoort natuurlijk een tour en daarbij komt wel wat kijken. Syntesizers, keyboards, drummachines, effect pedalen en ga zo maar even door. De oosterburen staan eind maart in Paradiso, maar het is helaas al uitverkocht. Ben jij er bij? Lucky you…

MD&A
We gaan met MD&A in de tweede versnelling. De early-hardcore act van MD&A bestaat uit 100% live geweld. Met de Native Instruments Maschine Studio speelt hij hardcore klassiekers en dat heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. MD&A staat inmiddels steeds vaker op affiches van hardcore festivals. Uit de video hieronder kan je zien waarom het zo vet is.

Noize Suppressor presents Sonar
De tweede hardcore act op de lijst. Noize Suppressor is al een tijdje bezig met zijn liveact Sonar waar hij gebruik maakt van een digitaal drumstel en infrarood signalen. Hierop staan verschillende samples die natuurlijk keihard klinken. Het blijft tenslotte live hardcore.

Wat is jouw favoriete liveact? Laat het ons weten en deel je ervaring!