Beyond is het Nederlandse antwoord op Burningman | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Beyond is het Nederlandse antwoord op Burningman

Beyond is het Nederlandse antwoord op Burningman

Op 16 mei 2015 zal de eerste editie van Beyond plaatsvinden op het evenemententerrein Velsen Valley in Spaarnwoude. De manifestatie gaat verder dan een regulier festival; er is geen mainstage, geen blokkenschema, geen commerciële DJ’s, geen selfies en geen telefoons. Op deze manier worden de 5.000 bezoekers uitgedaagd hun eigen wereld voor één dag zelf vorm te geven.
 

Beyond wordt georganiseerd door een veelvoud van creatieve communities uit binnen- en buitenland die het tegenovergestelde neer willen zetten van wat Nederlandse festivalbezoekers gewend zijn. Ze hebben zichzelf ten doel gesteld zo veel mogelijk nieuwe verbindingen mogelijk te maken. Er is daarom niet gekozen voor één leidende muzikale stroming of doelgroep, maar juist de ontmoeting tussen een zo divers mogelijk palet van visies, smaken, stijlen, activiteiten en mensen. Bezoekers betreden bewust een wereld van verwarring waarin ze zelf hun nieuwe realiteit scheppen zoals ze maar willen, samen met elkaar en de omgeving.

Dadara
Kunstenaar Dadara is Creatief Directeur en bedenker van het concept: “Na 15 jaar grote interactieve projecten op het Burning Man Festival in de Nevada woestijn te hebben gebouwd, vonden we het tijd om ook in Nederland een platform te creëren voor diegenen die voorbij hun eigen horizon willen kijken. Het is te gek voor woorden dat een echt creatief initiatief hier niet bestaat. In Duitsland is er Fusion, in Portugal is er Boom, en in Amerika is er Burning Man. Nederland staat in de wereld bekend als grootste exporteur van dance- en festivalconcepten, maar ze draaien allemaal om consumeren. De Nederlandse festivalgangers hebben alles al wel een keer gezien en willen daarom ieder jaar, meer, groter en meer bekende namen. Wij willen ze juist uitdagen om zelf de volgende stap te zetten: door niet alleen het evenement te consumeren, maar er zelf onderdeel van te zijn. Beyond gaan dus. Tot nu toe moest je daarvoor naar het buitenland, en wij vinden het hoog tijd dat dit nu ook in Nederland gebeurt."

Invulling
Onder de initiërende creatieve communities bevinden zich onder meer de partijen Ruigoord, Robodock, Bauhaus, Circus Klauterwerck, Edit Festival, At Worlds End, Classical Music Rave, Frank Festival, Psy-Fi, BeatUnique en het Berlijnse Perception. Deze lijst groeit voortdurend en de groep staat blijvend open voor nieuwe initiatieven.

Beyond zal onder andere een Kabouterwereld bieden waar met knikkers betaald kan worden, een Feromonentempel voor stimulatie van het vijfde en andere zintuigen, een Losing point om van je vaste vriendengroep af te komen en uit je comfort zone te komen, en een Rent-A-Friend service om juist nieuwe vrienden te maken. En in plaats van Wi-Fi is er Hu-Fi (Human Fidelity) om echt contact met elkaar te maken.

Kaarten & Informatie
Meer info en kaarten zijn vanaf vandaag beschikbaar op imagine-beyond.nl
Kaartprijs: € 32,50 
Datum: 16 Mei 2015
Tijd: 13:00 – 23:00
Locatie: Velsen Valley, Spaarnwoude

Bekijk de video