Een heel speciaal anthem voor Ultrasonic! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Een heel speciaal anthem voor Ultrasonic!

Een heel speciaal anthem voor Ultrasonic!

Op 29 juli vindt aan de Maarsseveense Plassen bij Utrecht. Voor deze gelegenheid hebben Teknoclash en Dirt Delux een moddervet anthem gemaakt, genaamd Gimme Some Lovin’. DJ Mag NL sprak Teknoclash over de collab!
 

Wat is er zo speciaal aan deze track?
“Allereerst; het is de eerste keer dat ik ben gevraagd om een anthem te maken voor een festival en dan is het ook nog eens gelijk een samenwerking. Dat betekent altijd: twee meningen, twee visies, twee stijlen. Mijn stijl is meer bass house georiënteerd, met 'pushing grooves' en hardere geluiden. Dirt Delux is een vrouw, zij houdt meer van op akkoorden gebaseerde grote melodieën en vette drops. Dus het was een geweldige ervaring om dit te combineren in een track en om het niet te hard of te commercieel te maken. Het is een perfecte compromis geworden. We hadden een goede klik in de studio en dat zorgt er meestal ook voor dat een track goed wordt.”

Hoe zorg je ervoor dat zomerse feel terugkomt in de track?
“We waren eerlijk gezegd niet heel erg gefocust op het zomerse gevoel. We hielden vooral rekening met een festival sfeer, dat wordt gedreven door een constante dynamiek. Dus we hebben besloten om de track steeds te laten opbouwen. Er gebeurt altijd wel wat in de track hier en daar. De track heeft een goede groove, een lekkere, niet te harde drop en een unieke vocaal. De vocalist zingt: "Wake up in the morning" en we weten allemaal hoe het voelt om wakker te worden op een festivaldag toch?”

Welk aspect MOEST er per se in?
“Natuurlijk gaat het altijd om de drop. In iedere EDM track is het ‘t belangrijkste moment waarop hopelijk iedereen begint te dansen. We hebben dus uren in de studio gezeten om de juiste sound te creëren hiervoor en hebben duizenden verschillende geluiden en ideeën gehad voor de melodie van de drop. En opeens vonden we de juiste sound en die sound paste precies. Natuurlijk moest de bas diep zijn en goed passen in de track.”

In hoeverre kijk je uit naar het moment dat je de track daadwerkelijk draait tijdens Ultrasonic?
“Het was al super vet om de track op Slam! te horen in de commercials bijvoorbeeld. Maar het draaien van de track op de mainstage tijdens Ultrasonic zal natuurlijk een heel andere ervaring worden voor ons. Een paar duizend mensen los zien gaan op onze track tijdens onze gig zal absoluut het hoogtepunt worden voor mij en Dirt Delux.”

Genre: