Big: Amsterdam Music Festival | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Big: Amsterdam Music Festival

Big: Amsterdam Music Festival

Het jaar 2013 was een bijzonder jaar. De dance industrie bestond toen 25 jaar en de twee grootste dance-promotors van Nederland besloten de handen ineen te slaan.

Big, bigger and biggest
ALDA Events, bekend van concepten als I AM Hardwell en Armin Only bundelde haar krachten met ID&T, bekend van onder andere Sensation, Mysteryland en Tomorrowland. Het doel was het grootste feest van Amsterdam Dance Event te organiseren om het 25-jarig bestaan van de danceindustrie te vieren en om Amsterdam neer te zetten als dancehoofdstad.

De eerste editie was in de Amsterdam Rai. Hier was gelijk duidelijk waar Amsterdam Music Festival voor staat; een headliner-driven show. Op de mainstage stonden onder anderen Hardwell, Armin van Buuren, Alesso en Showtek. Voor de edm-liefhebbers was dit smullen. De twee andere area’s werden gehost door TIKTAK en Sexy by Nature vs Steve Angello’s Size Matters.

Groter
De organisatie zag succes en wilde het jaar erop, in 2014, nog groter uitpakken. De Amsterdam ArenA was een logische stap. Het is dé plek in Amsterdam waar je de meeste mensen tegelijk bij elkaar kunt brengen. Onder anderen David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike en Dash Berlin draaiden hier de sterren van de hemel.

Je denkt misschien dat het nu dus niet groter aangepakt kan worden aangezien AMF in de grootste locatie van Amsterdam plaatsvindt en de grootste namen op de line-up staan. Fout! 2015 gaat in de boeken als het jaar dat Amsterdam Music Festival een weekender is geworden. Zowel op de vrijdag als de zaterdag van ADE zal de crème de la crème van de dancescene weer achter de draaitafels kruipen in de Amsterdam ArenA.

Vrijdag zal de avond vroeg beginnen, om 17.00 uur al en in het teken staan van de awardshow. Deze zal eindigen om 01.00 uur. Na een goede nachtrust kun je op zaterdag van 18.00 tot 06.00 uur feesten in het multifunctionele voetbalstadion. Je kunt wel zeggen dat dit piepjonge festival na twee jaar al is uitgegroeid tot een begrip. Dit festival is dan ook dé uitsmijter van ADE en het zet Amsterdam nog meer op de kaart als dancecapital of the world.

Under-18
AMF gaat verder dan alleen de ArenA. Voor de jonge ravers onder ons is er een geheel nieuw concept in het leven geroepen; GenerationZ presented by Amsterdam Music Festival. Dit evenement zal op vrijdag 16 oktober plaatsvinden en is voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar.

Bij zo’n concept past natuurlijk geen kleine locatie, dus het feest zal bij de ‘buren’ gehouden worden, in de Ziggodome. De Under-18 editie van AMF zal ook het podium vormen voor de grote van de wereld. Zo staan Dimitri Vegas & Like Mike, Showtek, Don Diablo en Wildstylez achter de decks.

Volgens Allan Hardenberg, CEO van Amsterdam Music Festival, spreekt de nieuwe generatie dj’s ook een jongere doelgroep aan. Door middel van dit feest willen ze gehoor geven aan de jongere fans en willen ze jonge mensen een volwassen festival geven.

X X X
We kunnen vast iets verklappen; de stage van AMF weer het symbool van Amsterdam gaan vormen. De drie Andreaskruizen, die ook op de vlag van onze hoofdstad te bewonderen zijn, waren de afgelopen jaren ook al te bewonderen op de mainstage. Uiteraard zal het wederom geen statige stage zijn, maar zal hij voorzien zijn van lichtshow, vuurwerk, lasers en CO2-kanonnen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat er een show is waar je U tegen zegt en waar de energie vanaf spat.

Bekendmaking #Top100DJS
Een van de grote momenten tijdens AMF op de vrijdagavond zal de bekendmaking van de DJ Mag Top 100 Poll zijn. De afgelopen twee jaar stond Hardwell met de bokaal in de lucht en kon hij zichzelf de meest populaire dj van de wereld noemen.

In 2014 werd er één miljoen keer gestemd vanuit meer dan 200 landen. De awardshow zal gehouden worden op de vrijdag. Wie gaat het dit jaar worden?

Beeld: Rudgrcom