538Jingleball haalt onze wilde kant naar boven | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

538Jingleball haalt onze wilde kant naar boven

538Jingleball haalt onze wilde kant naar boven

Ondertussen heeft 538Jingleball al naam gemaakt als een dancefeest van hoog niveau. Ook dit jaar is het evenement, net als voorgaande jaren, uitverkocht. Met namen als R3hab, Kris Kross Amsterdam en Hardwell is dat geen verrassing. Wij hadden nog wel zin in een goed feest voor de kerst en reisden daarom af naar de Ziggo Dome om van te voren alvast wat calorieën te verbranden.
 

Bij de Ziggo Dome aangekomen lijkt het nog rustig, maar schijn bedriegt. Als we rond 23:15 uur de zaal binnenlopen, draaien de mannen van Kris Kross Amsterdam al voor een goedgevulde zaal. En terecht, want deze mannen weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Naast de zwoele nummers die we van ze gewend zijn, verblijden ze ons al meteen met het ultieme kerstnummer All I Want For Christmas Is You. Maar ook zonder kerstmuziek raak je meteen in de kerstsferen. Vele bezoekers hebben zich volledig uitgedost in overdreven kerstoutfits en ook het decor, bestaande uit twee enorme kerstballen, kan niet anders dan je een kerstgevoel geven.

Vrolijke house
De mannen van Lucas & Steve mogen het stokje overnemen en dit doen ze vol overgave. De vrolijke housenummers klinken door de speakers van de Ziggo Dome. Naast eigen nummers zijn ook tracks van hun Zweedse collega’s Galantis veel te horen tijdens hun set, zoals Love On Me. Het muzikale hoogtepunt voor ons is toch wel de mash-up van Internet Friends en This.

De grootste verrassing van de avond is toch wel Jonas Blue. Misschien omdat we niet helemaal wisten wat we van deze man konden verwachten. Gewoonlijk zijn de nummers die hij produceert vooral Top 40-materiaal, maar vanavond blijkt dat hij meer in zijn mars heeft. Zijn set is een feest om naar te luisteren. Natuurlijk komen zijn hits By Your Side en Perfect Stranger ook voorbij. De rest van zijn set weet hij goed op te vullen met opzwepende nummers en ook een aantal echte danceklassiekers wordt gedraaid.Wild feest
Ondertussen merk je dat het publiek meer uitgelaten wordt als het populaire duo Sunnery James & Ryan Marciano verschijnt. Deze mannen hebben geen enkele moeite het publiek mee te krijgen in hun eigen enthousiasme. Op nummer als Drums of Tobago samen met Eddie Thoneick is het wel erg lastig om stil te blijven staan.

De volgende act is voor ons wel de hoofdact van de avond. Zijn intro wordt dan ook luidkeels meegeschreeuwd: “H–A-R-D-W-E-L-L”. Vanaf de eerste noot is het meteen weer raak. De zaal verandert in een gekkenhuis, mede dankzij de enorme ballonnen die uit de lucht komen vallen. De set van Hardwell is gevarieerd en het publiek is dan ook anderhalf uur lang enorm energiek. Er komen veel eigen nummers voorbij, waaronder collabs met W&W, maar ook laat hij ons even losgaan op Mariah Carey. Zoals we eigenlijk vooral het laatste jaar van hem zien, eindigt hij de laatste kwartier met hardstyle. De oplettende feestganger heeft zelfs een nieuw hardstylenummer van hem voorbij horen komen. Tijdens het evenement ontvangt Hardwell ook nog eens gouden plaat omdat zijn hit Spaceman meer dan 500.000 keer gedownload is in Amerika.Energy
R3hab doet ook zeker niet voor Hardwell onder. Deze man is één brok energie. Hij opent zijn set al met zijn knaller samen met Headhunterz. Al snel volgen nummers als Revolution en zijn nieuwe plaat Everything. Een set van R3hab herken je uit duizenden en ook deze set is geen uitzondering.

Voor we het weten is het alweer tijd voor de laatste dj vanavond. Van te voren leek het een spannende keuze om Dannic na artiesten als Hardwell en R3hab te laten draaien. Deze dj’s draaien namelijk over het algemeen harder dan Dannic. Gelukkig is hij vanavond net zo engergiek als zijn voorgangers. Zijn groovy sound blijkt perfect te werken als afsluiting van de avond. Met nummers als Fonk It Up heeft hij binnen enkele minuten het publiek met zich mee en deze energie weet hij de rest van zijn set perfect vol te houden. We hadden nog wel een paar uur door kunnen gaan, maar om 05:00 uur draait Dannic dan toch echt zijn laatste plaat.

Ook dit jaar was 538Jingleball een groot succes. Wij zagen alleen maar blije gezichten en muzikaal gezien was het ook echt genieten. Nu kunnen we nog een kleine week nagenieten voor de officiële kerstverplichtingen beginnen.

Tekst Doenja Pluymen

Genre: