Oscar & the Wolf in Paradiso is gouden combi | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Oscar & the Wolf in Paradiso is gouden combi

Oscar & the Wolf in Paradiso is gouden combi

Een volle Alpha dit jaar op Lowlands was een garantie voor een meesterlijk optreden van Oscar & the Wolf. Toen enkele dagen later de tickets voor een intieme show in de Paradiso in de voorverkoop gingen, waren deze dan ook binnen no-time uitverkocht. Wij waren een van de gelukkigen om hierbij aanwezig te zijn en dus zagen we enkele maanden later Oscar & the Wolf wederom in Nederland optreden. Maar zouden ze ook deze keer weer excelleren?
 

Door de drukke avondspits moeten we ontzettend ons best doen om op tijd bij Paradiso aan te komen. Niet voor Oscar & the Wolf, maar we willen ook heel graag het voorprogramma zien. Warhola heeft met zijn catchy popliedjes namelijk dezelfde potentie als de hoofdact. Ondanks dat het vanavond stijf uitverkocht is, kunnen we eenvoudig snel onze jas ophangen, een biertje bestellen en een plekje in de zaal vinden.

Voorprogramma
De snoeiharde drums van Warhola schieten door de zaal heen, de hoge stem van zanger Oliver Symons en de synths maken Warhola een heel fijn voorprogramma. Zo een waar je niet doorheen hoeft te praten, maar waar je aandachtig luistert naar de fijne liedjes van de band. Het zorgt voor een perfecte stemming  van de avond. Vooral bij de laatste drie liedjes waaronder hun eerste single Unravelen Redworden de eerste danspasjes al gedaan. De afsluiting van het, voor ons te korte, optreden is Lady. De zaal is warm voor de grote act van vanavond.

Hoofdprogramma
Na een korte pauze wordt het licht gedimd en volgt de intro die ons ook zo in verroering bracht op Lowlands. Als twee minuten later de eerste klanken van The Game door de zaal heen galmen, klinkt er luid gejoel vanuit de zaal. Terwijl zanger Max Colombie sensueel dansend geen stukje van het podium onbedanst laat, zingen we keihard mee  “See the name of my game. Livin' night life thinkin' of my shoulder”.Oscar, gehuld in een lange stoffen jas, en goudkleurig shirt, kondigt het volgende nummer aan met “You want to undress?”. Het is het startschot van Undress. Soepeltjes danst de Belg over het podium en zingt:One touch and my body goes slow. You know what you're doing. But man, you're making me move. You're killing me with your eyes just like before.” De hele zaal deinst met de Belg mee.

Nieuwe tracks
Er zijn ook wat nieuwe tracks te horen, die moeiteloos gehoor vinden bij het makkelijke publiek deze avond. Als er een ballade volgt, waarin Max vocalen zijn werk moeten doen, overstemt hij niet alleen moeiteloos de Paradiso, het is ook allemaal loepzuiver. In de bomvolle zaal kan je een speld horen vallen.

Toegift
Na een vol uur en kwartier spelen loopt het podium leeg en lijkt het er op te zitten. Maar dan volgt zo hard gejoel en geschreeuw, dat tot aan het Leidseplein te horen is. Er zit niets anders op dan een toegift. De zaal, die eigenlijk voornamelijk heeft meegezongen en lichtjes de heupen heeft gewiegd, veranderd in een groot feestgedruis bij de afsluiter You’re Mine. Het is de perfecte afsluiter van een bijzondere avond.

Er is geen zaal in Nederland die beter bij de spannende electropop van Oscar & the Wolf past. De poptempel komt helemaal tot zijn recht in de mysterieuze verlichting en het kraakheldere geluid. Op Lowlands en Pukkelpop was er nog een groot machtsvertoon met vuurwerk en lasers, in de intieme Paradiso bewijst Oscar & the Wolf prima nog raad met kleine zalen te weten. Volgend jaar Heineken Music Hall, wij zijn er weer bij.

Tekst Bas Nelen

Genre: