Hardwell draait zaal plat tijdens zijn 538-showcase | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Hardwell draait zaal plat tijdens zijn 538-showcase

Hardwell draait zaal plat tijdens zijn 538-showcase

Radio 538 is ook dit jaar weer aanwezig tijdens ADE. Deze week is de radiostudio niet in Hilversum te vinden, maar in The Student Hotel in Amsterdam. Hier komen, de hele week door, allerlei dj’s op bezoek voor interviews en voor livesets in de lobby van het hotel.
 

Ook dit jaar hebben ze weer showcases met de grootste dj’s ter wereld. Vrijdag was het de beurt aan Hardwell die voor ongeveer 200 gelukkige winnaars een exclusieve showcase gaf bij 538DJ Hotel.

Kill the Buzz
Terwijl Hardwell rond half tien de drukke radiostudio binnen komt gelopen, begint twee deuren verderop in het hotel de showcase met Kill the Buzz als voorprogramma. De ruimte in het hotel is omgebouwd tot een werkelijke club, inclusief LED-schermen, lasers en CO2-kannonen. De club loopt snel vol, de winnaars willen geen minuut missen van deze speciale showcase. Kill the Buzz begint met een paar lekkere hits waarmee hij de sfeer er direct goed in brengt. Zo klinken al vroeg op de avond hits als Barricade van Axwell en Ready 2 Rumble van Nicky Romero door de speakers van The Student Hotel.

Zowel jong als oud – alle leeftijden zijn goed vertegenwoordigd vanavond – beginnen al in de stemming te komen voor een het feestje. Als Gasolina door de zaal klinkt kan de avond niet meer stuk. Maar natuurlijk komt er ook eigen muziek van Kill the Buzz voorbij, zo draait hij zijn geweldige samenwerking met Hardwell: Still the One. Maar ook ouder werk als Once Upon a Time en Shake it Off komt voorbij. Na een uur draait hij zijn laatste plaat en neemt hij zijn welverdiende applaus in ontvangst, waarna het tijd is voor de man van de avond: Hardwell.

Hardwell is in the house
Het feest barst al tijdens de eerste minuut los het intro van Hardwell door de ruimte klinkt. En wat is een beter intro dan zijn nieuwe nummer Who’s in the House? Op die vraag is natuurlijk maar één antwoord. Vanaf het moment dat de eerste drop valt, eet het publiek uit zijn hand. Het publiek volgt hem braaf als hij ze vraagt om hun handen omhoog te doen of te springen. Hardwell bezorgt ons een kippenvelmoment als hij zijn samenwerking met KSHMR, Power, draait. Een enorme lading energie komt vrij bij zowel Hardwell als de enthousiastelingen in het publiek.

Hardwell heeft het afgelopen jaar genoeg uitstapjes gemaakt naar andere stijlen, zoals hardstyle en moombathon. Ook deze stijlen weten hij feilloos te mixen in zijn set. Zo komt een van zijn persoonlijke favoriete nummers, Badam samen met Henry Fong en Mr. Vegas, voorbij. Daarnaast draait hij zijn nieuwe samenwerking met Afrojack maar ook We Are Legends, een nummer waar de fans lang op hebben moeten wachten voor het uitkwam.

Ook een gouden oude zoals Apollo doet het nog steeds erg goed bij het publiek. De winnaars genieten zichtbaar van elke minuut van dit intieme optreden. Een uur Hardwell vliegt dan ook voorbij. Ondertussen zijn we het wel gewend; ook deze keer sluit Hardwell zijn set af met een aantal hardstyleplaten. Verrassend genoeg kiest hij deze keer onder andere voor Kind van de Duivel van Jebroer. Terwijl wij onze beste hak-moves uit de kast halen wordt deze showcase knallend afgesloten. Na een oorverdovend applaus verdwijnt Hardwell en is het voor ons tijd om naar het volgende feest van de avond te gaan.

Tekst Doenja Pluymen
Beeld Radio 538

Genre: