ADE hoogtepunt: Axwell/\Ingrosso | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

ADE hoogtepunt: Axwell/\Ingrosso

ADE hoogtepunt: Axwell/\Ingrosso

ADE ligt inmiddels achter ons en daarom is het tijd om terug te blikken op een van de vetste ADE-feesten van dit jaar: AMF: Axwell^Ingrosso. De twee immens populaire Zweden kwamen, net als vorig jaar, naar ons land om de Heineken Music Hall te laten zien wat een écht feest is.
 

Ver van tevoren was de avond van Axwell^Ingrosso uitverkocht. Er was geen kaart meer te krijgen! Dit bewijst maar weer hoe populair de twee zijn. Velen kennen ze nog uit hun tijd van de Swedish House Mafia, toen ze nog samenwerkten met Steve Angello. Inmiddels is de act Axwell^Ingrosso wereldwijd populair en dit blijkt wel uit de Top 100 notering. De mannen eindigden in de poll op de 16e plek.

Voorprogramma
Wat al gauw duidelijk werd is dat de twee heren op het programma stonden, want qua show was er weinig te beleven tijdens het voorprogramma. Het leek wel alsof het Axwell^Ingrosso in concert is, want lasers, co2, vlammen en confetti waren nergens te bekennen.

De avond werd geopend door Sylvain Armand, Klahr en New_ID. Deze heren draaiden alledrie een set waarbij de sfeer er al lekker in kwam. Velen hoefden er ook niet meer in te komen, want die kwamen rechtstreeks uit de Amsterdam ArenA, waar AMF: ArenA was geëindigd om 00.00 uur. Opvallend was wel dat mensen echt aan het wachten waren op de het Zweedse duo, mensen hadden nou eenmaal een ticket gekocht om hen te zien.

Nadat het ‘voorprogramma’ was afgelopen, werd het stil. Een minuut of tien was het podium donker. Mensen wachtten in spanning of voor wat er zou gaan komen. Al gauw werd duidelijk dat het een legendarische avond zou gaan worden.

Axwell^Ingrosso
Het was tijd. Je voelde het aan alles. Met veel bombarie kwam he duo op. Lasers scheerden over het publiek en alle aandacht werd gevestigd op het podium. Alsof ze vanuit Zweden werden geteleporteerd kwamen de heren op. (zie video)

 

Meteen werd duidelijk dat alle visuals en andere showelementen waren bewaard voor de hoofdact. De avond was nu écht van start gegaan. De opening was een nieuwe track die op het internet meteen voor een hype zorgde, maar ook in het publiek ging het waanzinnig los.

Verderop de avond kwamen er uiteraard grote hits langs, denk aan Something New, Barricade, Thinking About You en On My Way. Al deze tracks werden door het publiek uit volle borst meegeschreeuwd, wat een geweldig saamhorigheidsgevoel met zich meebracht. Zoals het hoort!

Alesso
Tijdens ADE is het veel voorkomend dat er tijdens optredens collega-dj’s op het podium springen. Dat was ook zo tijdens deze avond. Alesso, een andere Zweed kwam even buurten en draaide een track mee. Dit bleek achteraf nogal opvallend. Een verwijderde Tweet van Axwell gaf aan dat het tijd was voor ‘a new era’. Was dit een hint aan de vernieuwde Swedish House Mafia? Heel social media explodeerde! Tijdens deze avond kreeg het publiek in ieder geval wel het besef dat de drie mannen die op het podium stonden een geweldige combinatie zouden vormen. Al gauw was het gastoptreden van Alesso afgelopen, maar in ons achterhoofd bleef dit wel spelen.

Showelementen
Zoals al gezegd hadden ze de showelementen tijdens het voorprogramma achterwege gelaten, maar tijdens de hoofdact absoluut niet! De act werd gesupport door geniale visuals, die perfect samenkwamen met de muziek. Check bijvoorbeeld onderstaande video tijdens de track Antidote. Monden vielen open… Dat een track als Antidote wordt gedraaid zegt een hoop over de afwisseling tijdens hun set. Antidote is een track van Swedish House Mafia, een oude track dus!

 

Natuurlijk werd er afgesloten met dikke hits. ‘I’m on my way’, klonkt loepzuiver door de Heieneken Music Hall. De sfeer tijdens deze track was niet te omschrijven. Mensen wisten dat het einde naderde en sprongen, schreeuwden en dansten op de beat. Maar er is natuurlijk maar één afsluiter waar het publiek op zat te wachten.

Axwell:
“This is the real party. I feel that this is the real party right here. Thank you for being part of this party. I feel like you guys know something, you feel something. You got love in your hearts and you are not sad, you are not irritated. You are happy. You came for fun and we hope that we gave you fun. We hope that we gave you love, and now we’re gonna turn on the sun!”

Op het grote schermen achter de booth komt langzaam de zon op. Van het publiek tot de geluidsmannen, iedereen schreeuwde uit volle borst de tekst mee. ‘Electric’ is hoe je de sfeer tijdens dit moment kunt omschrijven. Wát een afsluiter van een geweldige set. 

Een grote groep ging ook naar huis na deze set, anderen bleven nog, want Shapov en Salvatore Ganacci maakten een einde aan een geweldige avond. 

Genre: