Het buitenaardse avontuur genaamd The Funky Cat #3 | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Het buitenaardse avontuur genaamd The Funky Cat #3

Het buitenaardse avontuur genaamd The Funky Cat #3

DJ Mag NL was afgelopen vrijdag aanwezig bij de derde editie van The Funky Cat in Amstelveen, een feestje waar we al een lange tijd naar uitkeken. Er gingen geruchten rond dat aliens de club hadden overgenomen, Geck-o zou zijn nieuwe album releasen én er stond een hardstyle-held op de planning.
 

Eigenlijk is een feestje als The Funky Cat moeilijk in woorden te omschrijven, zoals je dat bij een groot festival wel kan. Dit komt omdat je de sfeer die op dit feest aanwezig is echt moet voelen en je dit  pas kan begrijpen als je erbij bent geweest. Je ziet hier geen mensen die de hele avond willen meemaken door op de camera op hun telefoon te kijken of mensen die raar kijken omdat iemand zijn hele gezicht heeft onder geschminkt of kattenoortjes op heeft. Iedereen is anders maar toch voelt het alsof je met één grote vriendengroep in de club staat. The Funky Cat is een avontuur waar je voor moet openstaan, en dan zul je de passie van dit feest door elke zenuw van je lichaam heen voelen.

Aliens hacked our sound system
Het thema deze editie was aliens, en dit in combinatie met The Funky Cat. Op de wc’s waren dus weer de nodige kattenbakken ter plaatse, waarboven een nieuwsbericht over een alien-invasie hing. Het welbekende artwork was weer prachtig, en groot, opgehangen boven de dj-booth, waar paarse en groene lampen uitschoten voor een buitenaards effect. Het publiek werd geschminkt met blacklight verf en af en toe kwamen er een paar kattenoortjes voorbij.Muzikale reis
Zoals bij iedere editie van The Funky Cat wordt de avond geopend met techno, waarna het ieder uur een tandje harder gaat. Halverwege de set van Bart B More kwamen wij binnengelopen en we werden direct jaloers gemaakt door Geck-o, die vertelde dat wij een gruwelijk dikke set van Simon Dach hadden gemist. Wat ons direct opviel, was dat het er al wat harder aan toe ging dan dat we hadden verwacht. Het publiek zat al goed in de stemming, ook al was de avond pas net begonnen. Bart B More draaide lekkere, experimentele house en we werden meteen meegenomen in een muzikale reis.

Het stokje werd overgenomen door Bold Action, een zeer bekend gezicht in de oude QULT-scene. Zijn releases van The Funky Cat label kwamen voorbij, zoals onder andere de track Driving Bassline. Van subground, tot house, tot crossbreed… Bold Action heeft weer eens bewezen dat hij het publiek perfect kan aanvoelen en zich niet inhoudt met experimenteren. Het is echt een vak apart om deze muziekstijlen zo goed te combineren, maar Bold Action kan dit perfect. De track Wings van Armand van Helden werd gedraaid en met liefde ontvangen door het publiek.

Terwijl het publiek compleet uit z’n dak ging, werd de dansvloer overgenomen door aliëns. Twee acrobaten waanden zich door het publiek heen, waarna ze elkaar optilden op manieren waar een menig kamasutraboekje nog wat van kan leren. Niet alleen indrukwekkend, maar ook super onverwachts en artistiek. Precies eigenlijk wat je van The Funky Cat kunt verwachten.Mr. Funky Cat himself
Om 02.00 uur was het de beurt aan Geck-o, de man achter The Funky Cat. Naast dat het lekker gaat met The Funky Cat feesten, is er al een aantal releases gekomen op het gelijknamige label en komt er nog veel meer aan. Van wat we hebben gehoord, gaan ze er echt iets bijzonders van maken… Wat daarmee bedoeld wordt komen we vast snel achter. Maar het meest bijzondere is dan wel zijn albumrelease die avond. Alle liefhebbers stonden klaar om mee te worden genomen door deze twee uur durende set. Al snel kwam de track Tripper aan bod, waar laatst een videoclip van is uitgebracht (yes, ook dát kan Geck-o afstrepen op zijn bucketlist). Check de clip hier!

Terwijl iedereen aan het genieten was van de heerlijke set, en wij een paar keer om ons heen hoorden wat voor een baas Geck-o is, werd onze geliefde dj ontvoerd door de twee aliens die eerder al de dansvloer overnamen. Wat volgde was een episch psytrance nummer waarbij verteld werd dat   Geck-o een ‘anal probe’ kreeg. We hopen dat het goed met je gaat, Rik :-). De tracks van het nieuwe album kwamen aan bod en het was echt genieten! Benieuwd? Het album is hierte bestellen op vinyl.The sound that pounds your senses
Het werd tijd om een tandje harder te gaan. Audiofreq nam plaats achter de decks en hij voelde zich direct thuis. Als je een moment nam om om je heen te kijken, zag je bij iedereen een voldane glimlach op het gezicht. Zo ook bij Audiofreq, die volop aan het genieten was. Tracks als Let’s Get Fucked Up en natuurlijk zijn Defqon.1 Australia anthem kwamen voorbij. Het was de perfecte afsluiting van deze avond, waarbij iedereen zijn of haar laatste energie kwijt kon.Om 05.00 uur was het afgelopen en kon iedereen die het album had besteld op vinyl (met prachtig artwork van Marloes Messemaker), het achterin de zaal ophalen. Mensen liepen met voldane gezichten en een album in hun handen naar buiten na een fantastische nacht. Wij kunnen nu al niet meer wachten tot de volgende editieop 27 januari!

Tekst: Chariss Gordon
Beeld: Het Rijk Alleen