Headhunterz keert terug tijdens legendarische nacht | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Headhunterz keert terug tijdens legendarische nacht

Headhunterz keert terug tijdens legendarische nacht

Waar te beginnen als het om Headhunterz gaat? Willem Rebergen, zoals hij in het echt heet, heeft vanaf het begin van zijn carrière in de hardstyle gezorgd voor een frisse wind. Hij is altijd een van de gamechangers geweest en toen hij een jaar of drie geleden de scene de rug toekeerde waren mensen op z’n zachtst gezegd ‘not amused’.
 

De dedication in de hardstylescene is zo groot dat mensen volledig voor het genre gaan, als je de scene verlaat kan dit omslaan in negatieve reacties. Dit gebeurde bij Headhunterz. Afgelopen zaterdag stond hij echter in de Ziggodome in Amsterdam om zijn op Defqon.1 aangekondigde terugkeer groots te vieren. De warmte, het onthaal, de energie en de liefde die Mr. Heady kreeg van het publiek was ongekend. Ongekend.

Tijdens Defqon.1 liet hij weten nergens heen te gaan en officieel terug te keren naar de hardstyle. Al snel werd het evenement in de Ziggodome aangekondigd: The Return of Headhunterz. Binnen een half uur was er geen ticket meer te krijgen. De mensen die wel een ticket hadden, waren dedicated Headhunterzfans. Dat was aan alles te merken.

Welcome back, Heady!
Bij binnenkomst valt direct het oog op het grote silhouet dat de stage vormt. Het is onmiskenbaar Headhunterz. Verder wordt dit silhouet geflankeerd door grote schermen waar, later op de avond de dikste visuals op te zien zijn.

Het is middennacht. Op de timetable staat duidelijk aangegeven dat Headhunterz rond deze tijd verschijnt. Onbewust heerst er een grote spanning in het publiek. Normaal gesproken heb je verschillende loopstromen. Mensen verplaatsen zich tijdens dit soort events continu en lopen lekker rondjes. Maar dit was rond middennacht niet zo. Iedereen was in afwachting van het moment van de avond, de terugkeer van Headhunterz.

“This was the spiritual journey, I had to face”, klinkt het vanuit het silhouet. Vuur en bombastiek omschrijven dit moment het beste. Kippenvel all over! Langzaam verschijnt in het silhouet het gezicht en bovenlichaam van Headhunterz. Hij vertelt: “There’s only one thing for me to do. And that is to surrender to who I really am. This music is my Destiny.”

Een diepe stem brult: “Guess who’s back? Headhunterz is back!” Na dit moment knalt de melodie van zijn track Destiny uit de speakers. Kippenvel en euforie. Een warmer onthaal had Mr. Heady niet kunnen wensen!

Sfeer
Over het algemeen is de sfeer op hardstyle-events geweldig. Dat staat buiten kijf. Maar wat er gebeurde tijdens de terugkeer van Headhunterz was bizar. Alsof de energie van de drie jaar dat Heady afwezig was in één avond naar buiten kwam. Zijn solo-set duurde maar liefst twee uur en natuurlijk begon hij met wat klassiekers. Die echte Headhunterz-sound die het publiek zo gemist heeft de afgelopen jaren. De melodieën van deze tracks zijn legendarisch te noemen en het publiek weet daar wel raad mee. Yes, als je er niet bij was, heb je écht wat gemist.

Video via Hard News

 

Dat de classic hardstyletracks mateloos populair zijn, was al bekend. Gedurende de hele avond kwamen er flink wat klassiekers door de speakers. Muziek uit de periode 2006-2011  (volgens velen de gouden hardstyleperiode), afwisseld met nieuwe tracks, is een uitstekende combinatie.

Nieuwe muziek
Ja, ook een heel arsenaal aan nieuwe muziek tijdens de Return of Headhunterz in de Ziggodome. Van tevoren was al aangekondigd dat Heady bezig was met een mini-album. Deze tracks zijn gloednieuw en kregen een vuurdoop afgelopen zaterdag. Een collab met Sound Rush (onderstaande video), een collab met Sub Zero Project en nieuwe solo tracks (waarbij het soms ook een tandje harder kon).

Daarnaast was er nog een kleine verrassing. De rode draad van de avond was natuurlijk Headhunterz zelf, maar hij had ook collega dj’s uitgenodigd. DJ The Prophet, Sound Rush, Wildstylez, Noisecontrollers, Noisecontrollers, Frequencerz en Sub Zero Project waren van de partij.

De timetable klopte niet helemaal, want Wildstylez stopte een kwartier voor de geplande eindtijd van zijn set. Wat ging er gebeuren? De gouden combinatie in de euforische hardstyle kwam het podium op. Wildstylez ging back2back met Noisecontrollers en Headhunterz. De ‘Tonight-crew’ is back! Ook premierde ze hun nieuwe collab. Wederom gigantisch hitmateriaal. (snel meer hierover)

Legendarisch
Een nacht om nooit te vergeten. De terugkeer van Headhunterz is een bijzondere gebeurtenis in de hardstylescene en zal in de toekomst nog grote invloed hebben. “This is de beginning of the next chapter”, riep Headhunterz meerdere keren door de microfoon. Benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

Het evenement zal in de boeken gaan als legendarisch. Welkom terug Headhunterz, je bent een verrijking voor de hardstylescene. 

Beeld Facebook Headhunterz & Facebook Q-dance

Genre: