Into the Woods Festival: zet je natste beentje voor | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Into the Woods Festival: zet je natste beentje voor

Into the Woods Festival: zet je natste beentje voor

Afgelopen vrijdag en zaterdag was DJ Mag NL aanwezig op Into The Woods Festival 2017. Zoals elk jaar verkoopt het festival direct in de voorverkoop uit. Het is dan haast onmogelijk om nog een kaartje te bemachtigen. Echter, door de slechte weersvoorspellingen besloten veel mensen hun ticket te verkopen. De ‘mooi-weer-ravers’ haakten af, maar de tickets werden gelukkig gretig overgenomen door bezoekers die er geen moeite mee hadden om hun regenlaarzen aan te trekken. Ook wij stonden klaar in warme trui, regenjas en laarzen om eens flinke passen te gaan zetten.
 

Beeld fotograafniels.nl

Vrijdag
Nadat we bij binnenkomst onze extra droge spullen veilig hadden opgeborgen in een kluisje en bij de bar een drankje gehaald hadden, waren we er helemaal klaar voor om onze voetjes van de vloer te laten gaan. We hebben onze eerste dag voornamelijk doorgebracht op de Takkenstage. Hier hoorden we onder andere de track Stemmen van DeltaWerk voorbij komen. Deze plaat staat op het album Passage, dat afgelopen juni is uitgekomen. We raden aan dit album te checken!

Na DeltaWerk was het aan Stimming om de stage maar liefst twee uur lang over te nemen. Er kwamen veel platen voorbij van het laatste album genaamd Alpe Lusia. Een van deze platen is het nummer Prepare. Ook de andere platen zorgden ervoor dat wij in beweging bleven. Hieronder vielen onder andere Cherry Blossom en de remix van HVOB – Lion. We sloten vrijdag af bij de set van Ferro op Stekplek, waar de energie er flink inzat. Toen hij de welbekende plaat Renegade Master erin mixte  ging het spreekwoordelijke dak eraf.


Beeld fotograafniels.nl

Zaterdag
Het moment dat we de line-up zagen binnenkomen en hierop de naam PillowTalk stond, waren we gelijk erg enthousiast. Ze maakten onze verwachtingen waar. De plaat LoveTrain was hierin onze favoriet. Ons hoogtepunt van de zaterdag was de funky set van Hunee. Onder andere remixes van Taj Mahal en Touch me in the morning kwamen voorbij. We eindigden onze dag bij George Fitzgerald, die hier afsloot met een remix van een van onze favoriete platen: Full Circle van Bonobo. Een heerlijk nummer om een fantastische dag mee af te sluiten!


Beeld MichielTon.com

Visuele prikkelingen
Het hele weekend hebben we ons verwonderd over alle prachtige dingen die er te zien waren. Met extra complimenten voor de organisatie hoe ze hebben ingespeeld op de regen. Niet alleen praktisch gezien – extra overkappingen, poncho’s etc – maar vooral hoe zij met een knipoog hebben verwezen naar het weer. Zoals met veel dingen, maar zeker met het weer, heb je dat zelf niet in de hand. Hoe je ermee omgaat echter wel. Dat liet de organisatie zich geen twee keer zeggen: Leuke, gekleurde borden met gevatte teksten waren over het terrein te vinden. Denk hierbij onder andere aan ‘Wat een takkenweer’,  ‘We zijn gvd niet van suiker’ en ‘Zet je natste beentje voor’. Erg leuk aangepakt!


Beeld MichielTon.com

De sfeer zat er goed in en er was er ook van alles te doen en te zien. Prachtige visuele effecten, enorme verlichte dinosaurusgeraamtes en bijzondere projecties vlogen je om de ogen. Je kon je innerlijke kind loslaten op de airhockeytafel, meeschreeuwen in de karaoke-container of je balans proberen te bewaren op de slacklines. Liever chillen? Dan kon je jezelf belonen met een duik in de hottubs of met een biertje bij de SpeciaalbierBar.


Beeld Ruben May

We hebben enorm genoten van alle prachtige dingen die we gehoord en gezien hebben. Wie denkt dat festivals alleen leuk zijn met mooi weer heeft het mis – dat heeft Into the Woods wel bewezen. We kijken nu al uit naar de ADE Weekender!

Tekst Wies Heiner


Beeld MichielTon.com