DJ Mag Launch Party - AIR Amsterdam | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

DJ Mag Launch Party - AIR Amsterdam

DJ Mag Launch Party - AIR Amsterdam

Afgelopen maandag was de lancering van DJ Mag NL in AIR Amsterdam. Wij vroegen Lindsey van Loon om van deze Launch Party een verslag te schrijven.
Als kind deed ik het ieder jaar en was ik er ook van overtuigd dat het werkte. De avond voor mijn verjaardag was ik zo zenuwachtig dat ik steevast supervroeg mijn bed in kroop. Dan was het namelijk eerder morgen zo werd mij verteld. Achteraf was deze feitelijke onwaarheid natuurlijk een typische supermama-trick om me in ieder geval 1 keer per jaar zonder gezeur op tijd in bed te krijgen. Well played mum. Zondagavond besloot ik deze oude traditie weer eens af te stoffen. We gaan op tijd naar bed vanavond, het wordt een drukke week. Of waren het stiekem toch kriebels voor de volgende dag? Voor het gemak ga ik ervan uit dat dit in ieder geval zo geweest moet zijn voor het DJ Mag team. Aftellen, aftellen en nog eens aftellen. Gelukkig was dan eindelijk zover: de officiële lancering van het splinternieuwe Nederlandse magazine! 

Van te voren stond er al een aardige rij voor de deur van Club Air. De voltallige entertainmentindustrie stond bij binnenkomst al met een Blackberry welkomst-lolly in de mond: van evenementenorganisaties tot clubmanagers en van DJ’s en producers tot platenlabelmanagers en de pers. Toch vond ik tot mijn vreugde ook wat ‘gewone liefhebbers’ in het publiek die zich hebben aangemeld als member. Met teksten als: “heeft Joran van Pol al gedraaid, want daar komen we eigenlijk voor”, kwamen de verschillende elementen samen. Een spetterende lancering van DJ Mag in Nederland, waar mensen uit de industrie elkaar konden ontmoeten, feliciteren en inspireren maar waar zeker niet werd vergeten waar het uiteindelijk echt om draait: de muziek. 

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn Deephouse oortjes een beetje verlegen gingen gloeien bij het horen van de rollende Dance en Trance tracks die hier en daar werden gedraaid. Maar uiteraard ben ik de laatste die zal beweren dat ik me niet een paar uur kan vermaken bij top DJ’s als Ferry Corsten, Chuckie, Joris Voorn, Headhunterz Back 2 Back met Wildstylez, Sander Kleinenberg, Bassjackers, Secret Cinema, Shinedoe, Olivier Weiter, Sick Individuals, Joran van Pol Back 2 Back met Dispar Vulgo en David Hülsken, hosted by MC Choral. Zo’n line-up in combinatie met een prachtige MC en een aantal swingende danseressen kregen mij razendsnel in beweging. En daar komt het uiteindelijk altijd op neer: Sfeer top? Feestje top! En de sfeer was fantastisch. Je mag niet vergeten wat een prestatie dat is, zeker gezien het aantal critici op het feestje. Een gemêleerd publiek waarbij de een rechtstreeks naar de boxen loopt om ze te bekijken, de ander alleen maar oog lijkt te hebben voor het VJ werk in de kleine zaal en weer iemand anders die gespitst is op het signaleren van scheeflopende platen. Zie dan iedereen maar eens onder de indruk te krijgen. 

Hoe doe je dat? Inderdaad! Met een dikke vette kers op de slagroom: iedereen kreeg de eerste editie van DJ Mag aan het einde van de avond mee naar huis. Daar was hij dan eindelijk in levende lijve. Het blad ruikt naar hard werk, trots en een fantastische toekomst. Van harte gefeliciteerd met de eerste editie van dit mooie magazine dat een ware aanvulling is in DJ land. 

Maandag 27 mei
AIR, Amsterdam

Line-up:

Bassjackers
Chuckie
David Hülsken LIVE
Ferry Corsten
Headhunterz b2b Wildstylez
Joran van Pol b2b Dispar Vulgo
Joris Voorn
Olivier Weiter
Sander Kleinenberg
Secret Cinema
Shinedoe
Sick Individuals
Tekst Lindsey van Loon

Beeld
Dennis Bouman
Piet Mulder

Bekijk nog meer foto's op Facebook!

Bekijk de video
Genre: