Armada Invites: Erick Morillo! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Armada Invites: Erick Morillo!

Armada Invites: Erick Morillo!

Vorige week bracht Armada Music de splinternieuwe samenwerking met Subliminal Records naar buiten. Om het heuglijke feit te vieren kwam labelbaas én houselegende Erick Morillo een exclusieve liveset draaien in de indrukwekkende, jaloersmakende club in het Armada-kantoor in Amsterdam. Meer dan 150.000 mensen keken online mee.
 
 

Erick Morillo @ #Armada; alias de meest jaloersmakende #vrijmibo ooit

A photo posted by DJ Mag NL (@djmagnl) on

 

Wederopstanding
Subliminal Records bestaat inmiddels bijna twintig jaar—opgericht met als enige doel het beste houselabel te wereld te worden. De laatste jaren is het relatief stil rond Morillo en zijn Subliminal Records, dat na 2013 eigenlijk nog maar sporadisch platen uitbracht. De samenwerking met Armada betekent de absolute wederopstanding van het label. En da’s goed nieuws voor iedereen die van housemuziek houdt.

Het partnership met Subliminal karakteriseert daarnaast ook de veelzijdigheid van Armada—dat inmiddels veel meer is dan alleen trancemuziek en "het label van Armin van Buuren.” Erick Morillo heeft in de afgelopen twee decennia alle facetten van de dancewereld van dichtbij meegemaakt en Subliminal is alleen daarom al een waardige aanvulling op het toch al imposante labelaanbod van Armada. 

Klassiekers
Terug naar de muziek. Morillo begint zijn set met de legendarische ”In the beginning there was Jack, and Jack had a groove”-vocalen van Chuck Roberts over Claude VonStroke’s Barrump. Vervolgens horen we de melodische tierlantijnen van de absolute houseklassieker Ame’s Rej. Na de break van Dennis Cruz’s El Agua zien 150.000 livestreamkijkers spontaan alle handen de lucht in gaan. Een jaloersmakend kantoorconcept is geboren.

Nieuw materiaal
Aan het einde van zijn set besluit de houselegende uit New York ook nog een drietal nieuwe, eigen tracks te draaien. Zoals eerder gezegd was het heel even stil rondom de, toch indrukwekkende, productiekunsten van de Amerikaanse/Colombiaanse dj. De kans is groot dat de laatste platen van zijn set vandaag eindelijk de releasestilte gaan doorbreken.

Armada Invites
Het optreden van Erick Morillo is onderdeel van de allereerste Armada Invites; een nieuwe livestreamconcept waarbij topdj’s worden uitgenodigd om het weekend muzikaal in de luiden—in de exclusieve kantoorclub van het label. Wil je weten wat je gemist hebt? Kijk de video terug op Facebook-pagina van Armada Music!

 

Genre: