Thunderdome – Als een warm bad voor hardcoreliefhebbers | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Thunderdome – Als een warm bad voor hardcoreliefhebbers

Thunderdome – Als een warm bad voor hardcoreliefhebbers

In de zomer van 2016 vloog er een vliegtuigje boven Dominator met daarop de boodschap 25 Years of Thunderdome – See you in 2017. Wat daarna gebeurde was bizar, want tickets waren binnen no-time weg!
 

In editie #36 zit The Ultimate Thunderdome Report van maar liefst 20 pagina's. Deze bestel je hier! 

Afgelopen zaterdag vond het evenement dan eindelijk plaats. Thunderdome, alles waar je als gabber en hardcoreliefhebber van droomt. Thunderdome is de bakermat van hardcore in de hele wereld en het fundament waarop de Nederlandse dancescene is gebouwd. Vanuit 90 landen kwamen gabbers naar de Jaarbeurs in Utrecht om 25 jaar hardcore te vieren. De Jaarbeurs, daar waar The Final Exam (het allereerste ID&T feest) ook plaatsvond. De zaal waar The Final Exam én de mainstage van afgelopen zaterdag was, wordt afgebroken. Is dit heilige hardcoregrond?

‘Welcome to another edition of Thunderdome’
Zo werd je ontvangen in de Jaarbeurs. Vanuit het station liepen duizenden bezoekers richting het feest om ontvangen te worden met de magische woorden uit Mad Max: “Welcome to another edition of Thunderdome”. Duizenden mensen stonden al vroeg in de rij. Omdat dit misschien maar de enige keer is dat Thunderdome terugkeert wilden bezoekers geen minuut missen! En terecht. Toen de deuren van de Jaarbeurs uiteindelijk écht opengingen werd er geapplaudisseerd en gejoeld. Wat een ontlading. Het eerste kippenvelmoment van de nacht was al een feit, terwijl de deuren pas een seconde open waren.

Een hele aparte sfeer?
Er zijn natuurlijk honderden vooroordelen over hardcore en gabber. Gelukkig weet iedere hardcoreliefhebber dat alles om een gevoel draait, de energie van de muziek, de saamhorigheid en broederschap. Dat is wat hardcore uitstraalt en dat was ook hoe Thunderdome voelde. Het was een warm bad voor iedereen die hardcore een warm hart toedraagt. Als je om je heen keek, zag je mensen van jong, oud, dik, dun, zwart, wit en alles wat er tussenin zit. De gemeenschappelijke deler was de liefde voor hardcore. En ja, dat geeft een hele ‘aparte sfeer’. Maar op de meest positieve manier denkbaar.

Iedere bezoeker kwam voor de muziek. Hardcore. En dat lieten ze met alle liefde zien. Gehuld in Thunder-merchandise, Aussies of Nike Air Max, kwamen de meeste bezoekers. Dat hardcore een lifestyle is werd tijdens Thunderdome meer dan duidelijk.

Alles sets op de mainstage zijn gestreamed via YouTube en Facebook. Deze sets kun je hier terugvinden!

Dat de merchandise van Thunderdome mateloos populair was, was te zien aan hoe de bezoekers gekleed waren. Maar ook aan het feit dat de merchandise stand immens was. ‘Dat moment dat de merchandisestand op Thunderdome groter is dan de stage op Qapital’, kwam langs op social media. Het was nog zo ook. De nieuwe merch ging als warme broodjes over de toonbank!

Thunderdome voor alle hardcoreliefhebbers
Op de mainstage prijkte The Wizard groots achter de dj-booth. Daarachter was een groot LED-scherm waarop verschillende (hele toffe) visuals werden afgespeeld. Maar Thunderdome gaat niet persé om de show, Thunderdome gaat om de muziek. Dat is het belangrijkst.

De Jaarbeurs is een grote locatie en uitermate geschikt voor meerdere area’s. Voor Thunderdome was voor ieder wat wils. Van mainstream, uptempo en zelfs frenchcore op de mainstage tot early bij de Thunder Gods en van de Tunnel of Terror tot de Uptempo Cage: alle subgenres waren vertegenwoordigd.

Een van de meest populaire zalen tijdens het event was zaal 2, genaamd Heroes of Hardcore. Hier stonden artiesten die veel hebben betekend voor de hardcorescene. Denk aan The Viper vs. Endymion, MD&A (gigantisch dikke set), Paul Elstak vs. Panic en Promo vs. Catscan vs. D-Passion. De zaal was zelfs zo populair dat-ie op verschillende momenten zelfs afgesloten werd omdat het te druk was. Gelukkig kon je je overal goed vermaken!

Thunderdome voelde voor hardcoreliefhebbers als thuiskomen – een warm bad. De viering van het 25-jarig bestaan van Thunderdome (en dus hardcore) was groots. Heel groots. Dit evenement gaat de boeken in als legendarisch en als we de bezoekers moeten geloven is een editie in 2018 een must. Wij weten het zeker: Hardcore leeft ontzettend hard. Hardcore will never die!

See you in 2018?

Beeld Thunderdome

Genre: