5 redenen voor een avondje Maassilo | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

5 redenen voor een avondje Maassilo

5 redenen voor een avondje Maassilo

Eergisteren bracht Maassilo een nieuw soort feestje op de markt. Met een allround muziekgenre was er voor ieder wat wils. De afwisseling tussen techno, deep house en oldskool classics was gigantisch. Maar vergeet niet: dit gebeurde allemaal op 1 stage! Ondanks de ietwat bijzondere opbouw van de line-up, vonden wij toch 5 redenen waarom een avondje Maassilo zeker de moeite waard is.
 

1. Industriële sfeer

Bij aankomst besef je al snel dat het een ander avondje gaat worden dan wanneer je aankomt op een random festival. Via de achterkant loop je rechtsstreeks het industriële pand binnen en begeef je je lichtelijk in een duistere omgeving. Maar niet alleen de buitenkant maakt indruk, want de binnenkant is nog veel bijzonderder. Zelfs op de gangen en de bijbehorende wc sta je soms verbaasd van deze wonderlijke industriële wereld.

 

2. Projectorvermaak

Wie zich voor wat voor reden dan ook niet weet te vermaken in de industriële loods, kan altijd genieten van de prachtige plaatjesprojector op de muur. In de hoofdzaal worden op beide zijkantmuren – naast de dj booth – fantastische plaatjes getoond van random figuren of gezichten. Je had vast nooit gedacht dat je je prima zou kunnen vermaken door de hele avond naar een muur te kijken.

 

3. Low costs

Zeker één van de toppunten: de lage prijzen. Maassilo staat bekend om zijn relatief lage entreeprijzen voor feestjes. Een avondje in het Rotterdamse nachtleven hoeft dan ook zeker niet pijnlijk te zijn voor je spaarpot. Soms kan je voor een kleine €15,- al een ticket bemachtigen en een prachtige avond hebben.

 

4. Oldskool technohiphop

Hoewel de industriële het meest geschikt lijkt voor een lekker diep underground feestje, hoeft dat zeker niet altijd zo te zijn. Afgelopen donderdag tijdens ‘Mechnificient – Work in Progress’ was de afwisseling van verschillende muziekstijlen gigantisch. Oldskool hits, deep house, pop of techno; het maakte niet uit voor de dansende menigte. Een avondje techno hoeft dus zeker geen avondje techno te worden, want voor je het weet sta je mee te blèren op ‘Sun Is Shining’ van Axwell /\ Ingrosso.

 

5. Broodje worst

En deze mag zeker niet ontbreken! Terwijl je normaal gesproken de keuze hebt uit een bakje friet met mayo of een pizzapunt, schotelde Maassilo eergisteren gewoon een traditioneel broodje worst voor. Niet alleen ervaar je de typische oer-Hollandse snack op de late avond, maar maak je ook nog eens een gezondere keuze dan bij andere feestjes.

Beeld:
PRSPCT XL19
Giphy